Craig-Hallum: Box aandelen kunnen nog eens 50% stijgen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on dec 1, 2021
  • Box rapporteerde sterke Q3 resultaten en gaf positieve vooruitzichten voor de toekomst.
  • Chad Bennet van Craig-Hallum herhaalde het aandeel op "kopen" met een prijsdoel van $38.
  • Box CEO Aaron Levie besprak het winstrapport op CNBC's "TechCheck".

De aandelen van Box Inc (NYSE: BOX) zijn woensdag met 10% gestegen nadat het cloudbedrijf sterke resultaten rapporteerde voor het fiscale derde kwartaal, wat analisten aanmoedigde om hun prijsdoelen te verhogen.

Chad Bennet verhoogt koersdoel naar $38 per aandeel

In een nota vanmorgen herhaalde Chad Bennet van Craig-Hallum zijn “koop” rating op Box en verhoogde zijn koersdoel naar $ 38, wat een stijging van bijna 50% betekent vanaf hier. Eerder had de analist een prijsdoel van $ 31 op het aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Bennet blijft het softwarebedrijf een indrukwekkende omzetgroei rapporteren, zowel opeenvolgend als op jaarbasis. Box roept op tot een omzetstijging van maximaal 13% dit jaar, wat de komende maanden als katalysator voor het aandeel zou kunnen dienen.

Andere analisten die hun koersdoel voor Box verhoogden na het winstrapport, zijn Josh Baer van Morgan Stanley en Raymond James Brian Peterson, die beiden een stijging zien tot $ 30 per aandeel.

Hoogtepunten uit het interview van CEO Levie op CNBC’s “TechCheck”

Op CNBC’s “TechCheck” zei CEO Aaron Levie dat Box nu meer dan 100.000 klanten helpt met digitale transformatie. Hij herhaalde dat de vraag ongelooflijk sterk was, zoals blijkt uit een stijging van 56% op jaarbasis van grote deals.

Er zijn drie enorme trends gaande in de technologiesector; hybride werk, digitale transformatie en cyberbeveiliging. Inhoud staat in het midden van alle drie. Een groot deel van de vraag wordt dus gedreven door ondernemingen die strategische weddenschappen afsluiten om hun inhoud op een veiligere, schaalbare en bredere manier te beheren, en dat is waar Box speelt.

Volgens Levie zal Box blijven samenwerken met zijn aandeelhouders voor feedback over manieren om het bedrijf te verbeteren. Het management kondigde een aandeleninkoopprogramma van $ 200 miljoen aan op de winstoproep, dat ook gedeeltelijk werd aangedreven door dergelijke feedback. De CEO voegde toe:

Onze content cloud strategie is om de volledige levenscyclus van content aan te sturen, vanaf het moment dat je je gegevens opneemt tot het automatiseren van workflows en het beveiligen van content. We gaan dieper in op workflowautomatisering. Uiteindelijk kan ons platform worden geïntegreerd met elke andere technologie die onze klanten gebruiken.

Box is onlangs doorgedrongen tot de markt voor e-handtekeningen en de respons was, volgens Levie, enorm.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money