Nornickel stelt ambitieuze jaarlijkse productiedoelen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on dec 1, 2021
  • Het bedrijf rapporteerde zijn jaarlijke productiedoelen.
  • De volumes in de nikkel- en platinasegmenten zullen de komende twee jaar waarschijnlijk een klap krijgen.
  • Nornickel zal zijn jaarlijkse kerninkomsten tegen 2025 verhogen tot meer dan $150 miljoen.

Norilsk Nickel (OTCMKTS: NILSY) – de grootste metaal- en mijnbouwgroep van Rusland, heeft maandag zijn jaarlijkse productievooruitzichten voor na 2030 naar boven bijgesteld. De in de VS genoteerde aandelen van het bedrijf zijn meer dan 1,0% gestegen ten opzichte van het slot van vrijdag.

Nornickels herziene productierichtlijnen voor het komende decennium

Op zijn op investeerders gerichte Capital Markets Day zei de mijnwerker met het hoofdkantoor in Moskou, die ook bekend staat als Nornickel, dat hij het komende decennium tot 280 duizend ton nikkel per jaar zal produceren. De vorige prognose voor de jaarlijkse nikkelproductie was 250-270 duizend ton na 2030.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het Russische bedrijf verwacht ook een jaarlijkse productie van maximaal 170 duizend ton voor platina en palladium, vergeleken met de eerdere verwachting van 160 duizend ton. Nornickel schat de jaarlijkse koperproductie van 500-540 duizend ton na 2030 – een stijging van 490-530 duizend ton waar het op de vorige Capital Markets Day om had gevraagd.

Het aandeel is met bijna 30% gedaald ten opzichte van zijn year-to-date high van $ 38 medio februari, wat een goede kans om binnen te komen goedmaakt.

Nornickels doelstelling voor jaarlijkse kerninkomsten

Op korte termijn, zei Nornickel, zullen de volumes in de nikkel- en platinasegmenten de komende twee jaar waarschijnlijk een klap krijgen door “gepland ovenonderhoud” bij Nadezhda Smelter – een belangrijke fabriek voor het bedrijf.

Volgens de nieuw gekozen COO Sergey Stepanov daalden de volumes ook in 2021, omdat overstromingen en het “Norilsk concentrator industrieel incident” de activiteiten in de eerste helft van 2021 tijdelijk opschortten in twee ondergrondse mijnen.

Stepanov voorspelt dat Nornickel zijn jaarlijkse kerninkomsten tegen 2025 zal verhogen tot meer dan $ 150 miljoen. Andere opmerkelijke aankondigingen op maandag waren onder meer plannen om meer aandacht te besteden aan operationele veiligheid.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money