Square versus Twitter: wat is een betere keuze voor beleggers?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on dec 2, 2021
  • Jon Fortt van CNBC bouwt een bullish case voor Square Inc op "Squawk Box".
  • Hij legt uit wat er nodig is voor Twitter Inc om zijn aandelen nieuw leven in te blazen.
  • De aandelen van beide bedrijven staan op jaarbasis in het rood.

Jack Dorsey koos deze week Square Inc (NYSE: SQ), nu Block genoemd, via Twitter Inc (NYSE: TWTR), en Jon Fortt van CNBC zegt dat investeerders hetzelfde zouden moeten doen, simpelweg omdat “je gaat waar Jack gaat”.

Fortt bouwt een bullish case voor Block op ‘Squawk Box’

Vanmorgen op “Squawk Box” noemde Fortt verschillende redenen waarom hij Block als een sterker fundamenteel verhaal ziet.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Block heeft de kans om de leiding te nemen in verschillende digitale betalingsmarkten waar het concurreert, terwijl Twitter stagneert in de sociale ruimte. Block’s marktkapitalisatie is ongeveer $ 90 miljard, bijna drie keer die van Twitter en met een goede reden. In tegenstelling tot Twitter heeft Block een gezond momentum gehad en investeert het in meer.

Andere redenen waarom hij Block verkoos boven Twitter, zijn onder meer de aandelenkoers van laatstgenoemde, die is gedaald tot het niveau waarop het in 2013 debuteerde op de NYSE. De winst van Twitter was aanzienlijk lager dan verwacht in het laatste gerapporteerde kwartaal.

Katalysatoren die toekomstige groei voor Block kunnen stimuleren

Ter vergelijking: Block rapporteerde een omzetgroei van 27% op jaarbasis in het recente fiscale kwartaal en Fortt is ervan overtuigd dat zijn activiteiten sterk genoeg zijn om het momentum in de toekomst vast te houden. Hij voegde toe:

Er is de afdeling kleine zakelijke transacties, Square; en consumententransacties, Cash App. Dan heb je het innovatieve Bitcoin werk, de lopende overname van Afterpay en de Tidal business om muzikanten te machtigen met digitale transactietools.

Aan de andere kant is Fortt het er echter mee eens dat de lat laag ligt bij Twitter en als de nieuwe CEO Parag Agarwal, met de nieuwe voorzitter Bret Taylor, een manier kan bedenken om gebruikersgroei te stimuleren, zou het verhaal voor TWTR heel anders kunnen zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money