DocuSign kan morgen $10 miljard aan marktkapitalisatie verliezen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on dec 3, 2021
  • DocuSign Inc overtreft de schattingen van Wall Street voor Q3.
  • Het bedrijf voor de digitale documentworkflow gaf een zwak toekomstperspectief.
  • DocuSign aandelen zijn donderdag met bijna 30% gedaald in de handel na sluitingstijd.

DocuSign Inc (NASDAQ: DOCU) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Aandelen van het bedrijf voor digitale documentworkflows zakten echter bijna 30% na kantooruren op zwakke vooruitzichten voor de toekomst.

Financiële resultaten Q3

DocuSign zei dat het 58 cent per aandeel verdiende in het derde kwartaal op aangepaste basis, vergeleken met het cijfer van 22 cent per aandeel een jaar geleden. Het in Californië gevestigde bedrijf genereerde een omzet van $ 545,5 miljoen, een stijging van 42% op jaarbasis.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens FactSet hadden experts 46 cent gecorrigeerde winst per aandeel voorspeld op een omzet van 532,6 miljoen dollar. Met $ 565,2 miljoen kwamen de facturen van DocuSign (een stijging van 28%), echter onder de $ 594 miljoen die analisten hadden verwacht.

Als het aandeel niet herstelt voordat de markt op vrijdag opengaat, zal DocuSign meer dan $ 10 miljard aan marktkapitalisatie verliezen.

Opmerkingen van CEO Springer

Het Amerikaanse bedrijf heeft nu 1,11 miljoen klanten. In het persbericht over de winst zei CEO Dan Springer:

De operationele marge in het derde kwartaal van 22% overtrof onze verwachtingen. Na zes kwartalen van versnelde groei zagen we klanten terugkeren naar meer genormaliseerde kooppatronen. Met een TAM van $ 50 miljard hebben we vertrouwen in de waarde die DocuSign levert in een steeds digitaler wordende economie.

Begeleiding voor de toekomst

Voor het fiscale vierde kwartaal voorspelt DocuSign tot $ 563 miljoen aan inkomsten en $ 647 miljoen tot $ 659 miljoen aan facturen. Ter vergelijking: analisten eisten $ 575 miljoen aan omzet en $ 705,4 miljoen aan facturen.

Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf voorspelt nu een omzet van $ 2,089 miljard dit jaar, ongeveer in lijn met de consensus. Tijdens het derde kwartaal breidde DocuSign zijn wereldwijde strategische samenwerking met Salesforce uit en introduceerde het ook DocuSign Ventures.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money