Morgan Stanley: dit retailaandeel is het waard om te kopen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on dec 3, 2021
  • Richard Hill beoordeelt Simon Property Group als 'kopen' met een koersdoel van $180.
  • De Morgan Stanley expert legt uit waarom hij optimistisch is.
  • Aandelen van het bedrijf hebben in iets meer dan een week meer dan 10% verloren.

We zijn niet optimistisch over de Amerikaanse retail in het algemeen, maar we zijn “overwogen” op Simon Property Group Inc (NYSE: SPG), zegt Richard Hill van Morgan Stanley.

Hill verdedigt zijn bullish zaak op CNBC’s ‘Power Lunch’

De bullish call op SPG is interessant omdat het komt op een moment dat de retailsector een klap krijgt door de angsten met betrekking tot de nieuwe Omicron variant. Hij verklaarde zijn redenen waarom hij Simon Property Group als anders ziet dan zijn concurrenten, en zei op CNBC’s “Power Lunch”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het is een bedrijf dat in 2020 20% van zijn totale NOI verloor ten opzichte van 2019. Dat is een miljard dollar. We geloven dat ze weer kunnen groeien op een verlaagde basis. Ze hebben dit jaar drie opeenvolgende kwartalen op rij verslagen en verhoogd, iets wat ze al een hele tijd niet hadden gedaan.

Hill’s koopadvies op SPG komt met een koersdoel van $ 180 per aandeel, wat zich vertaalt in een stijging van ongeveer 20% vanaf hier. Strategische acquisities en sterke onderhandelingsmacht waren onder andere redenen waarom hij van het in Indiana gevestigde bedrijf houdt.

SPG is meer dan 10% gedaald op Omicron nieuws

Simon Property Group is met meer dan 10% gedaald in iets meer dan een week nadat Zuid-Afrika voor het eerst de nieuwe, sterk gemuteerde variant van het coronavirus meldde. De recente dip, volgens Hill, vormt een aantrekkelijk punt om in te stappen, aangezien SPG nu onder zijn intrinsieke waarde handelt.

We zien een bedrijf dat je kunt kopen waar het vóór het derde kwartaal van 2021 handelde, wat een heel sterk kwartaal voor hen was. U kunt deze kans benutten, het is een winkelcentrum dat zal winnen van een voortdurende rationalisatie in de winkelvastgoedsector.

Simon Property Group heeft zijn vrije kasstroom teruggekregen naar het niveau van vóór de pandemie. Toch staat het huidige dividend op $ 6,60 versus $ 8,30 in 2019. Hill is er daarom van overtuigd dat SPG zijn dividend zal blijven verslaan en verhogen en verhogen, wat de stijging van het aandeel zal katalyseren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money