Ollie’s Bargain daalt 20% na kwartaalresultaten

By: Ruchi Gupta
on dec 3, 2021
  • Ollie's Bargain miste zowel de winst- als de omzetramingen.
  • Ollie's Bargain aandelen vielen 20% na de resultaten.
  • De resultaten werden beïnvloed door verstoringen van de toeleveringsketen.

Aandelen van de Amerikaanse discountketen Ollie’s Bargain (NASDAQ: OLLI) daalden 20% nadat het bedrijf zwakker dan verwachte resultaten over het derde kwartaal bekendmaakte. Het bedrijf miste zowel de omzet- als de winstraming.

Financiële resultaten

De Amerikaanse retailer meldde een inkomen van $ 0,34 per verwaterd aandeel zonder consensusschattingen van $ 0,47 per aandeel, vergeleken met $ 0,65 per verwaterd aandeel een jaar geleden. Het aangepaste nettoresultaat daalde jaar op jaar met 49,07% tot $ 22,0 miljoen, van $ 43,2 miljoen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De omzet bedroeg $ 383,5 miljoen, een daling van 7,5% in hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $ 414,38 miljoen. Het bedrijf miste de omzetraming met 6,49%. Het bedrijf sloot het kwartaal af met $ 229,7 miljoen aan geldmiddelen en kasequivalenten, vergeleken met $ 325,5 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het lagere omzetniveau werd veroorzaakt door een meer dan verwachte verstoring van de toeleveringsketen, waaronder vertraging in de verzending van geïmporteerde seizoensproducten en een achterstand in het distributiecentrum.

Financiële vooruitzichten

Het bedrijf verwacht dat de netto-omzet voor het fiscale jaar 2021 tussen $ 1,762 en $ 1,772 miljard zal uitkomen, met een winst per aandeel van $ 2,30 tot $ 2,35. John Swygert, president en Chief Executive Officer van Ollie’s Bargain:

Ondanks de uitdagingen op de korte termijn, op de langere termijn, blijven we om verschillende redenen optimistisch over de groeimogelijkheden die voor ons liggen.

Hij ging verder:

Als we voorbij 2021 kijken, hebben we er vertrouwen in dat we tot ver in de toekomst zullen blijven groeien met de aanzienlijke witte ruimte voor ons en een sterke groei zullen realiseren in zowel onze top- als onze bottom line, zoals we dat al bijna 40 jaar doen

Inkoopprogramma voor aandelen

De raad van bestuur keurde extra $ 200 miljoen goed voor het terugkopen van aandelen via het aandeleninkoopprogramma van het bedrijf. De Raad van Bestuur keurde dit goed op 30 november 2021 en verstrijkt op 15 december 2023.

Tot dusverre in het kwartaal heeft het bedrijf $ 164,7 miljoen uitgegeven om 2.249.329 gewone aandelen terug te kopen en heeft het tot nu toe $ 200,0 miljoen uitgegeven aan de inkoop van eigen aandelen. John Swygert zei:

Als weerspiegeling van het vertrouwen in ons bedrijf, zijn we verheugd aan te kondigen dat onze Raad van Bestuur een aanvullend programma voor de inkoop van eigen aandelen ter waarde van $ 200 miljoen heeft goedgekeurd.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money