Kan Omicron een ‘positief keerpunt’ zijn in de wereldwijde pandemie?

Door:
op Dec 3, 2021
Listen
  • Epidemioloog zegt dat Omicron een keerpunt kan zijn.
  • De Amerikaanse FDA bereidt zich voor op een snelle beoordeling van Omicron medicijnen.
  • Dr. Scott Gottlieb is ervan overtuigd dat de bestaande vaccins voldoende zullen zijn.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Toen CDC begin deze week het eerste geval van Omicron in Californië bevestigde, zei Dr. Anthony Fauci, medisch hoofdadviseur van de Amerikaanse president, dat de persoon “milde symptomen” had.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Als dat zo blijft, zou de nieuwe variant een positief keerpunt kunnen betekenen in de wereldwijde pandemie, zegt professor epidemiologie van de Hamburg University of Applied Sciences, dr. Ralf Rentjes.

Opmerkingen van Dr. Rentjes bij CNBC’s ‘Street Signs Europe’

Copy link to section

De vele golven van COVID-19 hebben aangetoond dat het proberen om de verspreiding van dit virus te blokkeren een nogal vergeefse poging is. Het doel van vaccinatie en andere beschikbare behandelingen is om te proberen COVID-19 net zo onschadelijk te maken als een gewone verkoudheid. Op “Street Signs Europe” van CNBC zei Dr. Rentjes:

Omicron zou eigenlijk een buigpunt kunnen zijn als het milder blijkt te zijn. Het betekent dat we op het punt zijn dat meer mensen het veel sneller zullen krijgen, maar het is meer goedaardig. Maar we weten niet zeker of dat met deze nieuwe variant gaat lukken. Het is nog vroeg; we moeten afwachten.

Ook op vrijdag zei de Wall Street Journal dat de Amerikaanse FDA zich voorbereidt op een snelle beoordeling van op Omicron gerichte vaccins en medicijnen.

Hebben we in de eerste plaats bijgewerkte vaccins nodig?

Copy link to section

Het is echter nog niet bekend of het nodig is om de vaccins bij te werken of dat de bestaande goed zullen werken tegen Omicron. In het eerste geval kan het tot drie maanden duren voordat de nieuwe vaccins op de markt komen, volgens Dr. Scott Gottlieb.

De voormalige FDA commissaris, die ook in de raad van bestuur van Pfizer Inc zit, is er echter redelijk zeker van dat de bestaande vaccins effectief zullen zijn tegen Omicron.

Zelfs als fabrikanten overstappen op het produceren van een bijgewerkt vaccin, voegde hij eraan toe, zal het voornamelijk worden gebruikt bij mensen met het grootste risico op COVID gerelateerde ziekenhuisopname of overlijden, terwijl boosters van het oorspronkelijke vaccin voldoende zullen zijn voor de rest van de bevolking.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Pfizer USA Beurs Farma Noord-Amerika Wereld