Pro: “we zouden op de rand kunnen staan van een supercyclus in de vraag naar chips”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on dec 3, 2021
  • Katie Koch van Goldman Sachs is sterk optimistisch over chips.
  • Ze kiest KLA Corp als haar favoriet binnen de chipruimte.
  • Koch raadt beleggers aan om kansen te zoeken in de small-cap aandelen.

De Verenigde Staten wil voor chips niet afhankelijk zijn van een land met hoge geopolitieke spanningen als Taiwan, zegt Katie Koch van Goldman Sachs.

Koch’s opmerkingen over CNBC’s ‘Squawk Box’

Koch is sterk optimistisch over chips, aangezien ze ervan overtuigd is dat de VS zich zal inzetten om capaciteit op dit gebied op te bouwen. Op CNBC’s “Squawk Box” zei ze:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De CEO’s van de Amerikaanse technologiebedrijven willen niet afhankelijk zijn van het krijgen van schepen uit een andere hoek voor de wereld. Ze zullen bouwen voor capaciteit in de chipruimte. We zouden op de rand kunnen staan voor wat een supercyclus is in chip vraag.

Binnen deze ruimte is een naam die haar in het bijzonder opvalt, een in Californië gevestigde fabrikant van halfgeleiderapparatuur, KLA Corporation (NASDAQ: KLAC), waarvan het aandeel meer dan 50% is gestegen tot nu toe.

Ondanks tekenen van verbetering, verwacht Koch niet dat leveringsproblemen in 2022 volledig zullen worden opgelost, wat de druk om chipcapaciteit op te bouwen zou kunnen versnellen en KLAC nog verder omhoog zou sturen.

Zoek naar kansen in de smallcap ruimte

Afgezien daarvan raadt Koch aan om kansen te zoeken in de ‘over het hoofd gezien’ small-cap ruimte die dit jaar 10% achterloopt op de S&P 500. Vooral groeiaandelen op de Russell 2000 lijken haar veelbelovend.

De groei van smallcaps blijft dit jaar 20% achter bij small-cap waarde. Dus kans om blootstelling te krijgen aan bedrijven met een grote binnenlandse blootstelling in de VS. Hun waarderingen zijn aantrekkelijker dan ze in lange tijd in small-caps zijn geweest. U krijgt 10% premie versus 37% premie.

De small-cap index is sinds afgelopen woensdag met bijna 7,0% gedaald, omdat beleggers zich terugtrokken op de angst voor inflatie en de nieuwe zorgwekkende COVID variant. Workiva Inc, een in Iowa gevestigd SaaS bedrijf, is een van haar topkeuzes op het gebied van small-caps.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money