Arena Pharmaceuticals stijgt met 90% na aankondiging acquisitie

Door:
op Dec 13, 2021
Listen
  • De overname zal helpen de innovatieve pijplijn van Pfizer uit te breiden.
  • De transactie kost ongeveer $6,7 miljard.
  • De overname biedt Pfizer nieuwe benaderingen voor de behandeling van immuun-inflammatoire ziekten.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Pfizer Inc (NYSE: PFE) heeft een definitieve overeenkomst gesloten met Arena Pharmaceuticals (NASDAQ: ARNA), op grond waarvan Pfizer Inc Arena Pharmaceutical zal verwerven voor een totale waarde van ongeveer $ 6,7 miljard. Arena ging 90% omhoog na deze aankondiging.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Arena Pharmaceuticals is een bedrijf in de klinische fase dat zich richt op het ontwikkelen van therapieën voor de behandeling van immuun-inflammatoire ziekten. De raad van bestuur van beide bedrijven keurde de deal unaniem goed.

Arena’s zakelijke portfolio

Copy link to section

De portfolio van Arena Pharmaceutical omvat veelbelovende en diverse kandidaten in de ontwikkelingsfase in dermatologie, gastro-enterologie en cardiologie voor de behandeling van immuun-inflammatoire ziekten. Pfizer’s General Manager en Global President, Mike Gladstone, zei:

De voorgestelde overname van Arena vormt een aanvulling op onze capaciteiten en expertise op het gebied van ontstekingen en immunologie, een innovatiemotor van Pfizer die potentiële therapieën ontwikkelt voor patiënten met slopende immuun-inflammatoire ziekten die behoefte hebben aan effectievere behandelingsopties.

De CEO beweerde dat ze van plan zijn om de klinische fase van de ontwikkeling van etrasimod voor de behandeling van immuun-inflammatoire ziekten te stimuleren. Hij zegt dat ze van plan zijn hun wereldwijde ontwikkeling en toonaangevende onderzoekscapaciteiten te gebruiken.

Arena heeft een solide ontwikkelingsprogramma voor etrasimod gecreëerd. Dit omvat een paar fase III onderzoeken naar UC (colitis ulcerosa), een fase II en III programma voor de ziekte van Crohn en lopende fase II onderzoeken naar alopecia areata en eosinofiele oesofagitis. Arena’s Chief Executive Officer en President, Amit Munshi, zei:

De capaciteiten van Pfizer zullen onze missie om onze belangrijke medicijnen aan patiënten te leveren, versnellen. Wij zijn van mening dat deze transactie de beste volgende stap is voor zowel patiënten als aandeelhouders.

Details van de overeenkomst

Copy link to section

Pfizer Inc verwacht Arena te kopen met behulp van zijn bestaande contanten. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst krijgt Pfizer Arena’s uitstaande gewone aandelen ter waarde van ongeveer $ 100 per aandeel. Deze aandelen vertegenwoordigen een totale waarde van het eigen vermogen van ongeveer $ 6,7 miljard.

De heer Munshi, Chief Executive Officer en President van Arena, zei verheugd te zijn de definitieve overeenkomst die ze met Pfizer Inc. bereikten aan te kondigen. immuun-inflammatoire ziekten.

De pijplijn van Arena Pharmaceuticals heeft ook een paar cardiovasculaire kandidaten in de ontwikkelingsfase, APD418 en temanogret, die zich momenteel in medische Fase II onderzoeken bevinden.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Pfizer Beurs Farma