5 beste cryptocurrencies om in december te kopen

Door:
op dec 14, 2021
Bijgewerkt: apr 4, 2022
Listen to this article
  • 5 beste cryptocurrencies om in december te kopen.
  • Alle 5 hebben het potentieel om uw geld in 2022 te verdubbelen.
  • Bitcoin, Ethereum, Solana, Binance Coin en Avalanche - Invezz.

Cryptocurrencies zijn de hele eerste twee weken van december zeer volatiel geweest. Bitcoin bereikte een hoogtepunt van $ 57k voordat hij vervolgens een bearmarkt betrad. Tegenwoordig zetten beren de ondersteuning van $ 47k onder druk, wat meer nadeel zou kunnen betekenen voor de bredere markt.

De katalysatoren die de neergang hebben veroorzaakt, zijn onder meer de opkomst van de Omicron variant en de openheid van de Federal Reserve om de rente eerder dan verwacht te verhogen om de inflatie te bestrijden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dat gezegd hebbende, blijft de vraag naar digitale activa hoog, vooral op institutioneel niveau. Er gebeurt ook veel op het gebied van technische ontwikkeling met crypto ruimte. Dit betekent dat de huidige dip een perfecte gelegenheid is om te kopen. Hieronder staan enkele cryptocurrencies die perfect zijn om in december te kopen, met als doel 2022.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC/USD) is de koning van cryptocurrencies en is goed voor ongeveer 40% marktaandeel, waardoor het een must-have is in het portfolio van elke belegger. November was een bewogen maand toen Bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikte, net onder $ 69k, voordat hij eind vorige week het bearmarktgebied betrad na nieuws over een nieuwe coronavirus variant genaamd Omicron. Sindsdien is het in een neerwaartse trend en zet het momenteel de $ 47k ondersteuning onder druk. Dat gezegd hebbende, de adoptie groeit. Onlangs kocht El Salvador de dip, een indicator dat ze positief zijn over de langetermijn vooruitzichten van Bitcoin. Nu ook institutionele adoptie toeneemt en Bitcoin een schaars goed is, lijdt het geen twijfel dat adoptie ook zal groeien. Dit maakt Bitcoin de moeite waard om in december te kopen.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH/USD) blijft een van de beste cryptocurrencies om vandaag te kopen, en met een goede reden. Met Ethereum’s marktdominantie van meer dan 21%, werd het zelfs dominanter dan Bitcoin tijdens die volatiele 30 dagen van 5 november tot 5 december toen ze allebei 10% stegen. In tegenstelling tot Bitcoin, waarvan het marktaandeel in deze periode met 6 procentpunten daalde, steeg Ether met bijna 15 procent toen jonge mensen stroomden naar gedecentraliseerde financiën (DeFi) met behulp van Ethereum – de favoriete digitale valuta onder tech-enthousiastelingen. Nu Ethereum zijn schaalproblemen in 2022 volledig zal aanpakken, zal de vraag waarschijnlijk met een enorme marge stijgen. Dit maakt het een van de beste cryptocurrency-investeringen voor december 2021.

Solana (SOL)

Nu het jaar ten einde loopt, is het duidelijk dat er geen vertraging is voor cryptocurrencies. De prijzen zijn de afgelopen dagen misschien gedaald, maar de acceptatieniveaus voor de technologie zijn omhooggeschoten. Eén cryptocurrency in het bijzonder trok onze aandacht: Solana’s stijging van 0,01% marktaandeel naar een recordhoogte van 2%.

Solana (SOL/USD) is gedreven door zijn lage kosten en ongeëvenaarde schaalbaarheid. Dit heeft het tot een lieveling gemaakt voor ontwikkelaars, vooral in de DeFi- en NFT ruimtes. Hetzelfde werd weerspiegeld in de prijs van Solana, waarvan de waarde dit jaar met meer dan 2.000% is gestegen.

Het DeFi veld – dat wordt gekenmerkt door slimme contracten, betrouwbare ecosystemen en het onbeschaamd uitschakelen van financiële poortwachters van derden, zoals banken of gecentraliseerde beurzen – staat klaar om niet alleen te blijven stijgen, maar ook om naar nieuwe hoogten te evolueren naarmate ontwikkelaars in de loop van de tijd meer toepassingen vinden voor deze technologieën. Dit betekent dat de vraag naar Solana in de loop van de tijd alleen maar zal toenemen.

Iedereen die in december een gegarandeerde investeringskans wil, Solana is het waard om deze december aan een portfolio toe te voegen.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB/USD) is misschien wel het op twee na grootste token qua marktkapitalisatie, maar het is slechts goed voor 4% van alle cryptocurrencies. Dit geeft het veel ruimte voor groei in de toekomst. Het is de afgelopen maanden gestaag gestegen en is dit jaar een van de best presterende onder de large-cap cryptocurrencies.

Het momentum van Binance Coin heeft veel te maken met het feit dat het het token is dat het Binance ecosysteem aandrijft. De BNB munt kan worden gebruikt als valuta op de Binance beurs of voor het betalen van vergoedingen op Binance en Binance gelieerde platforms zoals de Binance Smart Chain. Dit heeft het door de jaren heen een enorme boost gegeven.

Leer hier meer over binance coin kopen

Binance werd in 2017 opgericht toen ze $ 15 miljoen ophaalden via ICO’s (initiële muntenaanbiedingen). Ze hebben momenteel meer dan 500 handelsparen en het aantal groeit elke dag. Als u bedenkt hoe consistent innovatief Binance is, kunt u verwachten dat de use-cases en waarde van Binance Coin in de loop van de tijd zullen stijgen.

Dit maakt BNB een van de beste cryptocurrencies om in december te kopen en te profiteren van de huidige marktdip. Trouwens, Binance heeft elk kwartaal een coin burn voor BNB. Dit zal waarschijnlijk meer opwaartse druk uitoefenen op BNB in 2022 en daarna.

Avalanche (AVAX)

De Avalanche munt (AVAX/USD) is opgericht door een groep van aan de Cornell University gelieerde computerwetenschappelijke onderzoekers. Avalanche maakte zijn debuut via een eerste muntaanbod in 2020 en haalde $ 30 miljoen op van Andreessen Horowitz en andere institutionele beleggers.

Hoewel het laag begon met iets meer dan 3 dollar per AVAX token (de naam voor deze valuta), bereikte AVAX onlangs hoogtepunten van meer dan $ 90.

Dit is allemaal te danken aan het snelgroeiende netwerk van Avalanche dat snel het marktaandeel van Ethereum in de platform blockchain ruimte opeet. Het team achter Avalanche streeft er openlijk naar om Ethereum te overtreffen, en als de huidige groeisnelheid iets is, dan is er een kans.

Avalanche is een van de goedkoopste en zeer schaalbare platform blockchains op de markt. Dit betekent dat de vraag alleen maar zal stijgen, vooral in de NFT en DeFi markten. Deze groei zal in de loop van de tijd worden weerspiegeld in de waarde van AVAX. Dit maakt het een van de beste cryptocurrencies om in december te kopen, vooral nu de markt is gedaald.

Dus wat nu

Alle bovenstaande cryptocurrencies hebben het potentieel om uw geld te verdubbelen of te verdrievoudigen. Hoewel ze de hele maand december in het rood kunnen blijven, zullen ze het meeste rendement opleveren zodra de markten zich stabiliseren. Hun fundamenten kloppen, en de prijzen zijn ook perfect na een dip van meer dan 10%.