Alle ogen gericht op de Amerikaanse Fed: wat zit er in de markt ingeprijsd?

Door:
op Dec 15, 2021
Listen
  • Joe Terranova legt uit wat er zou kunnen gebeuren als de Fed niet zo agressief is.
  • Steve Weiss zegt dat een snellere afbouw en twee renteverhogingen in de markt zijn ingeprijsd.
  • Degus Wright is ervan overtuigd dat de Fed niets nieuws gaat aankondigen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Amerikaanse Federal Reserve zal naar verwachting agressief zijn in termen van haar belangrijkste beleidsbeslissingen die ze over enkele minuten zal aankondigen. Maar hoe zou de markt reageren als de Fed niet zo agressief blijkt te zijn?

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Wat als de Fed niet zo agressief is?

Copy link to section

Volgens Joe Terranova van Virtus Investment Partners is de agressieve houding van de centrale bank al in de markt ingeprijsd. Maar als voorzitter Powell anders kiest, zou dat de komende weken een opleving kunnen veroorzaken. Op CNBC’s “Halftime Report” zei hij:

Als hij net zo agressief is als de markt had verwacht, dan zal veel van de verkoopdruk in de achterblijvers van de markt over de hele linie aanhouden, maar de positieve verrassing is er. Als de voorzitter niet zo agressief is, houdt de markt hier stand tijdens de 50-daagse MA, en krijgt u de rest van het jaar een mooie snelle rally.

Aan de andere kant zegt Jenny Harrington van Gilman Hill Asset Management dat een gematigde Fed de markt meer bang zou kunnen maken, omdat een implicatie hiervan zou zijn dat de economie zwakker is dan velen hadden verwacht.

Twee tariefverhogingen zijn ingeprijsd

Copy link to section

De Amerikaanse Fed zal woensdag waarschijnlijk plannen onthullen om de rente af te bouwen in tweemaal het tempo zoals eerder aangegeven en twee renteverhogingen volgend jaar, die ongeveer rond mei beginnen, die beide, volgens Steve Weiss van Short Hills Capital Partners, in de markt zijn ingeprijsd.

Als ze die tariefverhogingen meer naar voren halen, meer tariefstijgingen, en je moet ook kijken naar wat hun verwachtingen zijn voor inflatie, die ook in de puntplot zal staan. Dat zijn dus meer de factoren dan waar Powell zegt dat je je op moet concentreren.

Tijdens hetzelfde interview was Degus Wright het er ook mee eens dat er nauwelijks iets nieuws van de Amerikaanse Fed kon komen als een verrassing voor de markt.

USA Beurs Noord-Amerika Wereld