Top 3 Amerikaanse luxegoederenaandelen voor 2022

Door:
op Dec 27, 2021
Listen
  • Amerikaanse luxegoederenbedrijven zijn kleiner dan hun Europese rivalen.
  • De industrie zal naar verwachting weer opveren in 2022.
  • Bovendien is er de afgelopen twee jaar al te veel welvaart gecreëerd.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De luxegoederenaandelen hebben het goed gedaan in 2021, aangezien de vraag naar hun producten wereldwijd is gestegen. Bovendien is er de afgelopen twee jaar meer welvaart gecreëerd dan ooit in de geschiedenis. Dat komt omdat de meeste activa, zoals cryptocurrencies en aandelen, zijn gestegen, geholpen door lage rentetarieven. Dit artikel kijkt naar de top 3 Amerikaanse luxegoederenaandelen om in te beleggen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Capri Holdings

Copy link to section

Capri Holdings (NYSE: CPRI) is een van de grootste Amerikaanse luxegoederenbedrijven. Het is eigenaar van merken als Michael Kors, Jimmy Choo en Versace. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 9 miljard en een jaaromzet van meer dan $ 542 miljoen.

Capri Holdings aandelen zijn om verschillende redenen een goede investering. Ten eerste heeft het het momentum, aangezien het dit jaar met meer dan 50% is gestegen. Ten tweede bezit het bedrijf enkele van de bekendste merken in het luxesegment.

Ten derde breidt het zijn Aziatische activiteiten relatief snel uit. Ten vierde is het een relatief goedkoop aandeel, aangezien het bedrijf wordt verhandeld tegen een multiple van 11. Ten slotte wordt het bedrijf door zijn grotere rivalen zoals Kering en LVMH gezien als een goed overnamedoelwit.

Tapestry

Copy link to section

Tapestry (NYSE: TPR) is een ander bekend Amerikaans aandeel in luxegoederen. Het bedrijf is eigenaar van populaire merken zoals Kate Spade, Coach en Stuart Weitzman. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 11 miljard en een jaaromzet van meer dan $ 5,7 miljard.

Het grootste deel van deze inkomsten komt van Coach, gevolgd door Kate Spade. Na een groot verlies te hebben geleden in 2020, is de nettowinst van het bedrijf weer teruggekeerd naarmate de vraag naar zijn producten is gestegen.

De koers van het aandeel Tapestry is in 2021 met ruim 38% gestegen en de kans bestaat dat het de komende jaren goed blijft gaan. Het heeft een kleine portfolio van merken die ook een sterke digitale groei doormaken.

PVH Corp.

Copy link to section

De omzet daalde tot meer dan $ 7 miljard in 2020 te midden van de COVID-19 pandemie, maar zal naar verwachting goed presteren. In de afgelopen 12 maanden is het zelfs gestegen tot meer dan $ 8 miljard. Het nettoresultaat is dit jaar ook gegroeid tot meer dan $ 503 miljoen.

De koers van het PVH aandeel is dit jaar met meer dan 7% gestegen en zal naar verwachting goed presteren als de wereldeconomie weer opengaat.

Beurs