CEO KB Home: “we verwachten dit jaar een ROE van ruim 26%”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 12, 2022
  • KB Home rapporteerde gemengde resultaten voor fiscaal Q4.
  • De huizenbouwer verwacht dit jaar een omzet van 7,6 miljard dollar.
  • De aandelen van het Amerikaanse bedrijf zijn 5,0% gestegen in de verlengde handel.

KB Home (NYSE: KBH) zei woensdag dat de inkomsten in het fiscale vierde kwartaal de Street ramingen niet haalden. Na sluitingstijd stegen de aandelen nog steeds met 5,0% dankzij beter dan verwachte winsten, dankzij een sterke vraag die de verstoringen van de aanvoer compenseerde.

Q4 resultaten

KB Home zei dat de winst uitkwam op $ 174,2 miljoen, wat zich vertaalt naar $ 1,91 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd de winst gemaximeerd op 106,1 miljoen dollar of 1,11 dollar per aandeel. Het bedrijfsresultaat steeg met 310 basispunten tot 12,8%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het in Californië gevestigde bedrijf genereerde een totale omzet van $ 1,68 miljard, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 40%. Volgens FactSet hadden experts een winst per aandeel van $ 1,77 voorspeld op een omzet van $ 1,71 miljard.

Andere opmerkelijke cijfers

Andere opmerkelijke cijfers zijn onder meer een stijging van de netto-orderwaarde met 12% op jaarbasis tot $ 1,77 miljard. De eindwaarde van de achterstand en de thuisleveringen stegen respectievelijk met 67% en 28%, terwijl het annuleringspercentage als percentage van de bruto-kwartaalorders onveranderd bleef op 13%.

De winst en omzet van KB Home voor het hele jaar bedroegen respectievelijk $ 564,7 miljoen en $ 5,72 miljard – beide boven de cijfers van vorig jaar. In het persbericht over de winst zei CEO Jeffrey Mezger:

Hoewel de bedrijfsomstandigheden in 2021 buitengewoon uitdagend waren, met tekorten aan arbeidskrachten en verstoringen van de toeleveringsketen, samen met gemeentelijke en gerelateerde vertragingen, bleven onze teams veerkrachtig in het werken aan oplossingen met onze handelspartners en leveranciers.

Vooruitzichten

KB Home voorspelt nu dat de inkomsten uit woningen dit jaar tussen $ 7,2 miljard en $ 7,6 miljard zullen bedragen. De schatting voor de gemiddelde verkoopprijs bedraagt maximaal $ 490.000 versus $ 451.100 in fiscaal 2021. Mezger zei:

Onze bijna $ 5,0 miljard aan achterstand en de verwachte aanzienlijke jaarlijkse toename van het aantal community’s ondersteunen dit jaar een aanzienlijke omzetgroei. Gecombineerd met een significante versnelling van onze operationele marge die we dit jaar verwachten, verwachten we een ROE van meer dan 26%.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money