ironSource CEO: gamen is meer dan alleen een COVID spel

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 12, 2022
  • VanEck Video Gaming en eSports is met 100% gestegen in de pandemie.
  • Tomer Bar Zeev verwacht niet dat de opleving in gaming zal verdwijnen na COVID.
  • De CEO van ironSource zegt dat gaming de app economie zal blijven leiden.

De VanEck Video Gaming en eSports ETF (ESPO) is bijna 100% gestegen sinds het begin van de pandemie, en ironSource Ltd (NYSE: IS) CEO Tomer Bar Zeev ziet geen einde aan deze trend in de nabije toekomst.

Hoogtepunten uit Zeev’s interview op CNBC’s “TechCheck”

Zeev is het ermee eens dat videogaming en eSports profiteerden van de wereldwijde pandemie, maar zegt dat het segment nu veel meer is dan alleen een COVID spel. Op CNBC’s “TechCheck” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toen COVID begon, zagen we een stijging van ongeveer 10% in de tijd die gebruikers in games doorbrachten. Toen de wereld weer openging, bleef het vrijwel hetzelfde. Dus we denken dat het de nieuwe norm is. We denken dat we in dat opzicht geen verandering zullen zien.

Volgens Statista werd een groot deel van de toename van het aantal uren besteed aan videogames toegeschreven aan de nieuwe gamers in 2020 die zich tot de industrie wendden op zoek naar indoor entertainment te midden van COVID beperkingen.

Gaming is groter dan film en muziek samen

Volgens Zeev is gaming het snelstgroeiende segment binnen de app economie en zal het de industrie blijven leiden op het gebied van groei in gamebibliotheek en relevante platformsoftware.

Het gaming ecosysteem binnen de app economie groeit razendsnel. Gaming is het grootste deel van de app economie, het is groter dan de filmindustrie en de muziekindustrie samen. Het is dus volkomen logisch dat het overal zal groeien. Het zal de app economie blijven leiden.

Eerder deze week zei Take-Two Interactive dat het Zynga Inc zal kopen voor $ 12,70 miljard in contanten en aandelen om zijn voetafdruk in mobiel gamen uit te breiden. Zeev verwacht dat een dergelijke consolidatie zich voortzet nu bedrijven gaan profiteren van de snelgroeiende gaming economie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money