Is Porch Group ondergewaardeerd? Justin Ages denkt van wel

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 12, 2022
  • De aandelen van Porch Group Inc zijn in minder dan twee maanden met 45% gedaald.
  • Berenberg's Ages ziet het als een kans om het aandeel te kopen.
  • Hij legt uit waarom hij van Porch Group houdt op CNBC's "The Exchange".

Porch Group Inc (NASDAQ: PRCH) heeft een ruwe paar maanden met de daling van het aandeel met ongeveer 45% ten opzichte van 16 novemeber, die goed is voor een geweldige kans om het te kopen tegen een korting had, zegt Justin Ages van Berenberg.

Opmerkingen van Ages bij CNBC’s ‘The Exchange’

Volgens Ages is Porch een slimme keuze voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het spelen van de huizenmarkt. Hij verklaarde zijn redenen waarom hij van de aandelen houdt en zei op CNBC’s “The Exchange”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ik denk dat de markt het bedrijfsmodel van Porch verkeerd begrijpt. Het is een groot spel op de huizenmarkt. Als je nadenkt over het aantal mensen dat elk jaar verhuist, is er een grote kans. En als iemand als Porch het verhuisproces gemakkelijker kan maken, is het de moeite waard.

Ages beoordeelt het bedrijf met hoofdkantoor in Washington als ‘kopen’ met een koersdoel van $ 21 per aandeel dat vanaf hier een stijging van meer dan 45% vertegenwoordigt. Porch debuteerde begin 2020 op de Nasdaq Stock Exchange tegen een prijs per aandeel van ongeveer $ 10.

Porch Group verdient een hoger multiple

Porch wordt momenteel verhandeld tegen een veelvoud van bijna 4,5, maar op basis van zijn groeiverwachtingen zegt Ages dat het ondergewaardeerd is en verdient te worden verhandeld tegen een veelvoud van ongeveer 5,0. Hij was het ermee eens dat het nog niet winstgevend was, maar zag het niet als een punt van zorg aangezien Porch voorlopig agressief investeert in groei.

Als je naar hun progressie kijkt, investeren ze veel in het bedrijfsleven. De brutomarge is dus laag. Maar ze zijn in de acquisitiemodus. Ze kochten een grote verzekeringsmaatschappij, CSE Insurance Group, die naar verwachting medio 2022 zal sluiten, waardoor ze toegang krijgen tot de Californische markt.

Porch kocht in 2021 ook American Home Protect voor $ 38,6 miljoen. Zodra het bedrijf van $ 1,41 miljard de investeringen vertraagt, voegt Ages eraan toe, zal de brutowinst snel toenemen. Porch Group zal in maart haar kwartaalresultaten bekendmaken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money