TransUnion controleert nu kredietgegevens voor de crypto uitleenruimte

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi neemt fitness en een gezonde levensstijl heel serieus. In haar vrije tijd houdt ze van zwemmen, hardlopen en… lees meer.
on jan 12, 2022
  • Het kredietrapportagebureau zal het digitale paspoort van Spring Lab gebruiken.
  • Consumenten kunnen nu uitkijken naar betere rentetarieven.
  • Regelgevende hindernissen blijven ervoor zorgen dat DeFi toepassingen niet volledig mainstream worden.

Instellingen die cryptocurrency uitlenen, hebben nu de mogelijkheid om kredietrapporten te controleren. TransUnion (NYSE: TRU), een groot bedrijf voor het rapporteren van consumentenkrediet in de Verenigde Staten, zal het bijvoorbeeld mogelijk maken voor consumenten om blockchain bedrijven toegang te geven tot hun persoonlijke kredietinformatie via het ky0x Digital Passport van Spring Labs.

Klanten kunnen nu betere rentetarieven krijgen wanneer ze lenen van financiële dienstverleners die zich op openbare blockchain platforms bevinden, zoals Ethereum, wanneer ze deze gegevens verstrekken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Huidige status-quo

Crypto investeerders kunnen momenteel geld lenen door digitale activa zoals BTC en ETH als onderpand te plaatsen. Nu kredietverstrekkers echter de kredietwaardigheid van een lening kunnen controleren, kunnen ze mogelijk leningen verstrekken zonder enige onderpand te vragen.

Steeds meer grote financiële dienstverleners nemen deel aan de cryptocurrency boom die wereldwijd plaatsvindt. Fidelity Investments en Bank of New York Mellon Corporation hebben bijvoorbeeld plannen aangekondigd om cryptocurrency diensten aan te bieden aan institutionele klanten zoals hedgefondsen en vermogensbeheerders.

Banken buiten de Verenigde Staten, zoals de Commonwealth Bank of Australia en Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, zijn begonnen te kijken naar de verschillende manieren waarop ze klanten de mogelijkheid kunnen bieden om BTC en andere digitale activa op te slaan en te beleggen.

Opkomst van gedecentraliseerde financiën (DeFi)

De markt voor DeFi activa is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Volgens financiële analisten van JPMorgan is de totale waarde van gedecentraliseerde financiële applicaties op het Bitcoin en Ethereum blockchainplatform gestegen van $ 20 miljard in 2020 tot bijna $ 200 miljard in november 2021.

De gedecentraliseerde financiële ruimte moet echter nog steeds met tal van regelgevende hindernissen worden geconfronteerd voordat ze volledig mainstream wordt. De JPMorgan analisten zeiden:

Het afdwingen van know-your-customer en antiwitwascontroles is een noodzakelijke eerste stap, maar een algemene perceptie dat regelgeving van nature minder effectief zou zijn op DeFi, zou in de toekomst een groot obstakel kunnen vormen voor toezichthouders die DeFi in staat stellen over te gaan naar de mainstream.

Het digitale paspoort van Spring Labs biedt momenteel know-your-customer en witwasverificaties nadat een gebruiker het registratieproces heeft voltooid en zijn digitale portemonnee in gebruik heeft genomen. Er worden geen persoonlijke gegevens openbaar gedeeld.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money