Belangrijkste punten uit de financiële Q4 resultaten van JB Hunt

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 19, 2022
  • JB Hunt rapporteerde marktconforme resultaten voor Q4.
  • Het transportbedrijf heeft 356 miljoen dollar aan geldmiddelen en equivalenten.
  • Aandelen van het Amerikaanse logistieke bedrijf sloten 2021 af met een winst van 35%.

JB Hunt Transport Services Inc (NASDAQ: JBHT) zei dinsdag dat de winst en omzet hoger waren dan de schattingen van Wall Street in het vierde fiscale kwartaal. Aandelen hadden niet veel last van de uitgebreide handel.

Financiële prestaties Q4

JB Hunt rapporteerde een winst van 242,2 miljoen dollar, vergeleken met een jaar geleden van 154 miljoen dollar. Per aandeel bedroeg de winst $ 2,28. Het transportbedrijf genereerde $ 3,5 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 28%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens FactSet hadden experts een winst per aandeel van 2,02 dollar op een omzet van 3,28 miljard dollar voorspeld. De jaarresultaten van JB Hunt lieten ook een aanzienlijke stijging zien in vergelijking met fiscaal 2020. Vorige week werkte het logistieke bedrijf samen met Waymo Via om de komende jaren volledig autonoom transport in Texas te voltooien. Executive vice-president Craig Harper zei:

Wij geloven dat technologie voor autonoom rijden ons zal helpen het meest efficiënte transportnetwerk in Noord-Amerika te creëren, en onze samenwerking met Waymo is een cruciale stap in de richting van het vervullen van die missie.

Andere opmerkelijke cijfers

In het persbericht over de winst zei JB Hunt dat de omzet in alle bedrijfssegmenten steeg. Het vrachtvervoer steeg met 85% op jaarbasis, Integrated Capacity Solutions steeg met 26%, Dedicated Contract Services steeg met 25%, Intermodal steeg met 26% en Final Mile Services steeg met 4,0%.

De Nasdaq genoteerde bedrijf had $ 356 miljoen in contanten en equivalenten per 31 december met $ 1,30 miljard in de totale uitstaande schuld die grotendeels onveranderd gebleven van een jaar geleden. Ook in het voorgaande kwartaal overtrof het bedrijf de schattingen.

JB Hunt heeft in het vierde kwartaal $ 15 miljoen uitgegeven om 76.000 gewone aandelen terug te kopen. Nog eens $ 351 miljoen is nog in behandeling onder de huidige autorisatie voor terugkoop van aandelen. JBHT had een fantastisch 2021 met een koerswinst van 35%.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money