Netto-inkomen Bank of America bereikte recordhoogte in 2021

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 19, 2022
  • Bank of America rapporteerde gemengde resultaten voor Q4.
  • Jim Cramer besprak de inkomsten op CNBC's "Squawk on the Street".
  • BofA voorspelt dat de niet-rentedragende kosten dit jaar gelijk zullen blijven.

Bank of America Corp (NYSE: BAC) steeg woensdag met bijna 5,0% nadat de multinational had gezegd dat de winst in het vierde kwartaal de verwachtingen overtrof. Maar het aandeel gaf toen bijna de hele intradag winst op tegen lager dan verwachte inkomsten.

Belangrijke punten in BofA Q2 rapport

Bank of America zei dat haar netto-inkomen $ 6,77 miljard of 82 cent per aandeel bedroeg, vergeleken met het cijfer van een jaar geleden van $ 5,21 miljard of 59 cent per aandeel. Met $ 22,06 miljard steeg de totale omzet met 9,8% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden experts 77 cent winst per aandeel voorspeld op een omzet van $ 22,18 miljard.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De nettorentebaten stegen met 11,3% om de schattingen te overtreffen, dankzij de solide groei in leningen. De inkomsten uit consumentenbankieren, wereldwijd vermogens- en beleggingsbeheer en wereldwijd bankieren stegen met respectievelijk 8,0%, 16% en 24%.

De omzet van de markten daalde in het afgelopen kwartaal met 2,0%, voornamelijk door een daling van 10% in FICC, terwijl aandelen nog steeds met 3,0% stegen, volgens het persbericht over de winst. Het netto-inkomen van BofA steeg naar een record van $ 32 miljard in het fiscale jaar 2021 als geheel.

Jim Cramer’s kijk op de inkomsten van BofA

Bank of America profiteerde de afgelopen maanden van gesprekken over agressieve renteverhogingen in 2022. Op CNBC’s “Squawk on the Street” zei Jim Cramer:

BofA heeft al een tijdje kosten toegevoegd, maar nu hebben ze plotseling de deposito’s, de Fed gaat de rente verhogen en ze hoeven niets te doen, ze verdienen gewoon meer geld. Het is net als in 1982 toen Greenspan zei dat we de banken meer geld zouden laten verdienen.

Aan de andere kant hebben de banken van Wall Street echter bevestigd dat looninflatie hun financiële prestaties schaadt. Eveneens op woensdag zei Bank of America dat haar niet-rentedragende kosten dit jaar waarschijnlijk gelijk zullen blijven ten opzichte van JPMorgan, dat een stijging van de kosten met 8,0% verwacht.

Eerder deze week lanceerde BofA CashPro Forecasting.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money