SoFi aandelen openden woensdag 20% hoger: dit is waarom

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een nieuwsverslaggever bij Invezz, die verslag doet van de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse aandelenmarkten. Wajeeh heeft 5… lees meer.
on jan 19, 2022
  • SoFi Technologies heeft goedkeuring gekregen om bankholding te worden.
  • Het zal de overname van Golden Pacific Bancorp in februari afronden.
  • Dolev van Mizuho zegt dat de buy-out zal bijdragen aan de inkomsten van SoFi Technologies.

SoFi Technologies Inc (NASDAQ: SOFI) heeft woensdag goedkeuring gekregen van de regelgevende instanties om een bankholding te worden, wat resulteerde in een stijging van bijna 20% van de aandelenkoers vanmorgen.

SoFi neemt Golden Pacific Bancorp over

SoFi had voorgesteld om in maart 2021 Golden Pacific Bancorp Inc te kopen om een nationale bank te worden. Het voorstel kreeg goedkeuring van de Amerikaanse Federal Reserve en het Office of the Comptroller of the Currency (OCC), zei het in Californië gevestigde bedrijf vandaag in een persbericht.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf verwacht de transactie in februari af te ronden, onder voorbehoud van de resterende gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. CEO Anthony Noto zei:

We zullen nu in staat zijn om tegen nog scherpere rentetarieven te lenen, onze leden een hoogrentende rente te bieden in cheques en sparen, en onze financiële producten en diensten verbeteren om ervoor te zorgen dat ze efficiënt voldoen aan de behoeften van onze klanten terwijl we een hoge lat hoog houden van regelgevende normen.

De inkomsten van SoFi zullen profiteren van de overname

Dan Dolev van Mizuho verwacht dat de overname zal bijdragen aan de inkomsten van SoFi Technologies. De deal, schreef hij in een nota op woensdag, zal de financieringskosten verlagen om te resulteren in maximaal $ 300 miljoen aan incrementele aangepaste EBITDA voor de persoonlijke financieringsmaatschappij.

Het is een grote stap voorwaarts aangezien SoFi zich binnen het regelgevingskader van de federale bank beweegt, waar het onderworpen zal zijn aan uitgebreid toezicht en bankregelgeving – een voordeel ten opzichte van concurrenten. Het zal de geloofwaardigheid en het vertrouwen helpen verbeteren, maar in de eerste plaats zal het helpen de kapitaalkosten van SoFi te verlagen.

Dolev verlaagde echter zijn koersdoel voor het aandeel van $ 30 naar $ 17. Inclusief de prijs actie op woensdag, SoFi Technologies is nog steeds een daling van ongeveer 40% ten opzichte van de piek van $ 23 per aandeel op 4 november.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10