KeyBanc heeft zojuist alarm geslagen over huizenbouwers

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 20, 2022
  • Kenneth Zenner van KeyBanc verlaagde woensdag de rating van zes huizenbouwers.
  • De bearish call is gebaseerd op recordinflatie en renteverhogingen.
  • De SPDR S&P Homebuilders ETF is dit jaar meer dan 10% gedaald.

De aandelen van Lennar Corporation (NYSE: LEN) zijn deze maand met ongeveer 10% gedaald, en KeyBanc Capital Markets zegt dat het de komende maanden waarschijnlijk ook hobbelig zal blijven.

Zener ziet een nadeel van 15% in Lennar Corp

In een nota van vanmorgen verlaagde Kenneth Zener van KeyBanc de rating van Lennar naar “onderwogen” met een koersdoel van $ 86, een aandeel dat een daling van bijna 15% vertegenwoordigt ten opzichte van waar het aandeel dinsdag sloot.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de analist is het onwaarschijnlijk dat de huizenbouwer het goed zal doen in 2022, aangezien de Amerikaanse Federal Reserve de rente ten minste vier keer gaat verhogen om recordniveaus van inflatie aan te pakken. Hij schreef:

Aandelen van bouwbedrijven worden geconfronteerd met een muur van zorgen aan het begin van 2022, aangezien een verkrappende monetaire vooruitzichten een negatief effect hebben op het sentiment, de door COVID veroorzaakte inflatie en aanbodbeperkingen de achterblijvende trends in de geldhoeveelheid versterken. En eerdere stijgingen van de huizenprijzen die de verhoogde marges waarschijnlijk zullen verminderen.

Integendeel, Morningstar’s blijft optimistisch over LEN.

Andere namen Zener gedegradeerd op woensdag

De redenen van Zener om mild te zijn over Lennar zijn macro-economisch van aard. Daarom verwacht hij dat ze ook andere woningbouwers zullen treffen, waaronder DR Horton, KB Home (NYSE: KBH), Toll Brothers, TopBuild, Installed Building Prods, die hij woensdag allemaal heeft gedegradeerd.

Verkrappende cycli hebben een impact op de voorraden van bouwbedrijven, waarbij de voorraden met 32% van piek tot dal daalden, een daling van 89% van de tijd sinds 1969. We denken dat het operationele succes van de bouwers de cyclische rugwind niet op tijd kan compenseren (weinig aanbod, lage tarieven).

Vorige week zei KB Home dat de omzet in het fiscale vierde kwartaal achterbleef bij de schattingen van Street. De KeyBanc analist heeft een koersdoel van $ 38 voor KBH of meer dan 10% onder de huidige prijs. De SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) is dit jaar met meer dan 10% gedaald.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money