Huntington Bancshares is vrijdag 10% gedaald: hoe komt dat?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 21, 2022
  • De winst en omzet van Huntington Bancshares in Q4 lagen onder de schattingen van Street.
  • Het bedrijf verhoogde zijn kwartaaldividend tot 15,5 cent per gewoon aandeel.
  • De aandelen van de bankholding gingen 10% omlaag.

Huntington Bancshares Inc (NASDAQ: HBAN) daalde vrijdag met 10% op de aandelenmarkt nadat de bankholding zei dat de winst en inkomsten in het fiscale vierde kwartaal onder de schattingen van Street lagen.

Financiële prestaties Q4

Huntington rapporteerde een nettowinst van $ 401 miljoen, wat neerkomt op 26 cent per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het $ 316 miljoen of 27 cent per aandeel verdiend. Het financiële bedrijf noteerde een omzetstijging van 33% op jaarbasis.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens FactSet hadden experts 30 cent winst per aandeel voorspeld op een omzet van $ 1,69 miljard. De groei op jaarbasis, zei Huntington in het persbericht over de winst, werd gedreven door sterke commerciële kredietverlening. CEO Steve Steinour zei:

We gaan 2022 in met vertrouwen in onze vooruitzichten voor winst en omzetgroei. Commerciële kredietverlening zou de balansgroei in het komende jaar moeten stimuleren, terwijl strategische aandachtsgebieden zoals kapitaalmarkten, kaarten en betalingen, en vermogensbeheer de inkomsten uit vergoedingen zouden moeten versterken.

Andere opmerkelijke cijfers

Andere opmerkelijke cijfers in het rapport zijn onder meer een netto rente-inkomsten van $ 1,13 miljard tegenover het bedrag van $ 825 miljoen een jaar geleden. Met $ 515 miljoen stegen de niet-rentedragende inkomsten ook met 26%. Huntington kocht vorig jaar TCF Financial, wat hielp om de gemiddelde kerndeposito’s op jaarbasis met 49% te verhogen.

Het in Ohio gevestigde bedrijf noteerde een recordomzet voor het fiscale jaar 2021 als geheel, wat resulteerde in een jaar-op-jaargroei van 59% van de netto-inkomsten. De gemiddelde leningen en leases stegen tot $ 97 miljard (stijging van 22%).

Huntington heeft in het vierde kwartaal $ 150 miljoen uitgegeven aan de inkoop van eigen aandelen en heeft nog eens $ 150 miljoen in afwachting van de bestaande machtiging. Het verhoogde vrijdag zijn kwartaaldividend naar 15,5 cent per gewoon aandeel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money