Jim Cramer zegt dat de geschiedenis van BTC zich kan herhalen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… lees meer.
on jan 25, 2022
  • Cramer citeerde de BTC analyse van Tom DeMark.
  • Hoewel BTC vandaag 8% is gestegen, gelooft DeMark dat deze stijging een nieuwe uitverkoop kan veroorzaken.
  • Volgens de analyse is de dalingsgraad van BTC vergelijkbaar met die van 2021.

Jim Cramer, de gastheer van CNBC’s Mad Money, gelooft dat BTC zijn prestaties in het afgelopen jaar zou kunnen evenaren. Hij zei dit terwijl hij de technische analyse van Tom DeMark van de vlaggenschip cryptocurrency nauwkeurig bestudeerde.

Cramer wees er in het bijzonder op hoe BTC vanaf april 2021 langzaam aan waarde verloor voordat de bearish markt in juni intensiveerde, waardoor Bitcoin (BTC/USD) onder de $30.000 kwam.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Accor ding te Cramer, BTC verloor meer dan de helft van zijn waarde in een kwestie van acht tot 10 weken. Hij wees erop dat dit soort ineenstorting structurele schade aan een bepaalde markt zou kunnen veroorzaken, resulterend in een moeizaam herstel dat 50-60% van de verliezen niet zou kunnen wegwerken voordat de daling weer helemaal hervat.

Hij erkende dat BTC uitzonderlijk presteerde, aangezien het meteen terugkaatste en een volledig herstel maakte, waardoor het op 10 november naar een nieuwe all-time high (ATH) van $ 68.789,63 steeg. Het bullish momentum van de munt vervaagde echter. dezelfde maand, waardoor de BTC en altcoins in een diepe bearmarkt terechtkwamen.

Door deze ineenstorting zakte BTC op 24 januari naar een dieptepunt van $ 33.184,06. Op dit moment daalde de munt met meer dan 50% ten opzichte van zijn ATH in slechts 50 handelsdagen. Daarom is DeMark van mening dat deze crash ertoe kan leiden dat de cryptomarkt structurele schade op de lange termijn lijdt, wat zich zou kunnen vertalen in een zwak herstel wanneer de markt stopt met kelderen.

BTC kan blijven dalen

Volgens Cramer wedt DeMark dat BTC niet snel een comeback zal maken. Hij wees erop dat DeMark een aftelpatroon van 13 sessies gebruikt dat aangeeft of een rally of daling waarschijnlijk zal eindigen.

Cramer zoomde in op de zevendaagse grafiek van BTC en ontdekte dat de uitverkoop van BTC momenteel op 11 staat. Dit betekent dat de munt nog maar twee negatieve sluitingen nodig heeft voordat beleggers weer geld in BTC gaan pompen.

Op dit moment verandert BTC van eigenaar voor $ 36.628,76 na een winst van 8,13% in de afgelopen 24 uur. DeMark verwacht echter dat deze opleving van korte duur zal zijn, aangezien er een kans is dat de markt een twee- of driedaagse paniekverkoopclimax zal ervaren, waardoor de prijs van de munt zou kunnen dalen tot $ 26.355.

DeMark legde uit waarom hij gelooft dat een dergelijke duik mogelijk is, en concentreerde zich op de BTC grafiek van april tot eind juni 2021 en vergeleek deze met toen de munt in november waarde begon te verliezen. Met name de gradaties van beide achteruitgang zijn vergelijkbaar, wat betekent dat de geschiedenis zich gemakkelijk zou kunnen herhalen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money