Mizuho’s Vamil Divan onthult zijn beste biotech keuze

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een nieuwsverslaggever bij Invezz, die verslag doet van de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse aandelenmarkten. Wajeeh heeft 5… lees meer.
on jan 28, 2022
  • Vamil Divan van Mizuho zegt dat AbbVie Inc zijn beste biotechkeuze is.
  • Hij legt uit waarom hij de aandelen op CNBC's "The Exchange" leuk vindt.
  • Divan heeft een prijsdoel van $154 op ABBV.

AbbVie Inc (NYSE: ABBV) sloot 2021 af met een koerswinst van 25%, en Mizuho’s senior biofarmaceutische onderzoeksanalist zegt dat 2022 opnieuw een jaar van outperformance zal zijn voor de biotechgigant.

Divan ziet stijging tot $154 per aandeel

Volgens Vamil Divan is AbbVie zijn beste keuze op het gebied van biotechnologie, die hij beoordeelt als ‘kopen’ met een koersdoel van $ 154, wat vanaf hier een stijging van meer dan 10% vertegenwoordigt. Op CNBC’s “The Exchange” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

AbbVie kocht Allergan een paar jaar geleden. Esthetiek is nu een groot onderdeel van het bedrijf. Ze hebben ook een sterke business in immunologie, oncologie en neurowetenschappen. Dus we houden er echt van dat het een mooi gediversifieerd groeiverhaal is dat nog steeds met een aanzienlijke korting wordt verhandeld.

Het verlies van Humira patent, volgens Divan, zal waarschijnlijk geen tegenwind zijn voor het bedrijf, aangezien het al andere groeischijven heeft veiliggesteld, wat voldoende zal zijn voor meerdere uitbreidingen. Vorige maand zei Wells Fargo dat ABBV zou kunnen stijgen naar $ 165 per aandeel.

IBB is dit jaar bijna 20% gedaald

Biotech is het jaar moeilijk begonnen, met een daling van de iShares Biotechnology ETF (IBB) met bijna 20% op vrijdagochtend. Uitgaande van de redenen waarom de biotech ruimte sinds september 2021 zijn interesse verliest, zei hij:

We hebben vragen gezien over de FDA en enige onzekerheid over het goedkeuringsproces. Er zijn vragen over FTC; misschien zal het in deze ruimte beter naar fusies en overnames kijken. Voor kleinere biotechbedrijven is de aantrekkingskracht dat ze worden overgenomen door een van de grotere bedrijven. Als dat wegvalt, is het een probleem.

Het debat over de prijsstelling van medicijnen, voegde hij eraan toe, zou een andere reden kunnen zijn waarom Biotech nogal saai is geweest. Andere namen die Divan leuk vindt in deze sector zijn Biohaven, Karuna en Alkermes.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10