Tenneco aandelen zijn vanmorgen bijna verdubbeld

Door:
op feb 23, 2022
  • Apollo Global zegt dat het Tenneco Inc zal kopen voor $1,64 miljard.
  • Tenneco maakte woensdag ook haar financiële resultaten voor het vierde kwartaal bekend.
  • De aandelen van het Amerikaanse bedrijf stegen vanmorgen bijna 100%.

De aandelen van Tenneco Inc (NYSE: TEN) zijn woensdag bijna verdubbeld nadat Apollo Global Management Inc zei dat het de fabrikant van auto-onderdelen zal kopen voor $ 1,64 miljard in contanten.

Details van de $20 per aandeel overeenkomst

De deal met het private equity-bedrijf vertaalt zich in $ 20 per aandeel dat een premie van meer dan 100% vertegenwoordigt op de prijs waar TEN dinsdag de reguliere sessie sloot. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden afgerond.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Inclusief schulden bedraagt de ondernemingswaarde van de overeenkomst 7,10 miljard dollar. De raad van bestuur van Tenneco heeft de deal unaniem goedgekeurd, maar een knipoog van de aandeelhouders laat nog op zich wachten. Ook aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties, moet nog worden voldaan.

Het persbericht van vanmorgen bevestigde ook dat Apollo van plan is Tenneco onderhands te nemen bij het sluiten van de deal die niet onderworpen is aan een financieringsvoorwaarde. Het bedrijf blijft echter onder zijn naam opereren.

Belangrijke punten in Tenneco’s Q4 resultaten

Eveneens op woensdag maakte Tenneco haar financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal bekend. Het bedrijf met hoofdkantoor in Illinois verloor in het afgelopen kwartaal $ 35 miljoen, wat neerkomt op 42 cent per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten bedroeg het verlies per aandeel 11 cent.

Met $ 4,40 miljard daalde de omzet met 6,0% op jaarbasis. Ter vergelijking: analisten hadden in het vierde kwartaal een winst per aandeel van 16 cent gevraagd op een omzet van $ 4,19 miljard. CEO Brian Kesseler zei:

In een uitdagende markt en inflatoire omgeving bleef Tenneco gefocust op het stimuleren van operationele verbetering, gedisciplineerde kostenbeheersing en sterke cashgeneratie, wat een vermindering van de nettoschuld en een verbetering van de netto leverage ratio op jaarbasis mogelijk maakte.

Tenneco annuleerde zijn winstoproep na de aankondiging van de deal met Apollo.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld