De aandelen van Rivian zijn gedaald. Moet u de dip kopen?

Door:
op Mar 3, 2022
Listen
  • De koers van het aandeel Rivian is met 70% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit.
  • De uitverkoop ging deze week door nadat het werd beschuldigd van bait and switch.
  • De dalende trend zal zich waarschijnlijk voortzetten.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Rivian (NASDAQ: RIVN) stortte woensdag met meer dan 13% in nadat kopers het bedrijf beschuldigden van bait en switch. De aandelen worden verhandeld op $ 53,5, wat dicht bij het laagste niveau ooit is. Het is met meer dan 70% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit.

Rivian ‘bait and switch’

Op zijn hoogtepunt was Rivian een van de grootste bedrijven voor elektrische voertuigen in termen van marktkapitalisatie. Het was zelfs groter dan bedrijven als Ford en General Motors die elk jaar miljoenen auto’s verkopen.

Onlangs is de koers van het aandeel Rivian echter ingestort en is de marktwaarde gekelderd tot meer dan $ 48 miljard. Dit betekent dat de investeerders van het bedrijf de afgelopen maanden meer dan $ 60 miljard hebben verloren.

De koers van het RIVN aandeel stortte deze week hard in toen het bedrijf nieuwe prijzen voor zijn producten onthulde, daarbij verwijzend naar de stijgende inflatie. Het verhoogde zijn prijzen met maar liefst 20% voor de RIS SUV en met 17% voor zijn R1T. Dit betekent dat de prijzen van sommige auto’s met meer dan $ 15.000 zijn gestegen. Dat is een aanzienlijk bedrag gezien het feit dat andere EV bedrijven zoals Tesla en Ford geen grote prijsverhogingen hebben aangekondigd

Het aandeel daalde ook nadat bleek dat veel kopers in een alarmerend tempo bestellingen zijn gaan annuleren. In een online peiling zeiden meer dan 1.700 klanten met pre-orders dat ze hun bestelling annuleerden, terwijl nog eens 1.100 nog aan het beslissen waren.

Rivian maakte ook zwakke leveringscijfers bekend. Het produceerde in 2021 meer dan 1.000 auto’s en leverde er 920 af. Het aandeel crashte ook nadat Ford aankondigde dat het zijn EV en ICE segmenten afzonderlijk gaat laten werken.

De volgende grote katalysator voor het aandeel zullen de komende winsten zijn, die gepland staan voor de 10e van deze maand. Analisten verwachten dat het bedrijf deze maand $ 60 miljoen verdiende, terwijl het verlies per aandeel $ 1,70 bedroeg.

Rivian koersvoorspelling

Rivian stock price

De 4-uur grafiek laat zien dat de RIVN aandelenkoers de afgelopen maanden een sterke bearish trend heeft doorgemaakt. Bij nadere beschouwing blijkt dat het een paar punten boven het laagste niveau ooit is. De aandelen bevinden zich onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Daarom is het pad van de minste weerstand voor de aandelen lager, met als volgende belangrijke doelstelling $ 40.

Ad

Trade eenvoudig als een expert met eToro. Investeer in aandelen zoals Tesla & Apple. Trade onmiddellijk ETF’s zoals FTSE 100 & S&P 500. Inschrijven binnen enkele minuten.

10/10