De koers van het Alibaba aandeel is gecrasht

Door:
op Mar 11, 2022
Listen
  • De koers van het Alibaba aandeel is de afgelopen maanden fors gecrasht.
  • Gevreesd wordt dat het bedrijf uit de VS zal worden geschrapt.
  • Het aandeel is aanzienlijk ondergewaardeerd ten opzichte van Amazon.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De tragische ineenstorting van de aandelenkoers van Alibaba (NYSE: BABA) versnelde deze week donderdag. De aandelen daalden tot een dieptepunt van $ 92,90, het laagste niveau sinds januari 2017. Het is met meer dan 70% gecrasht vanaf het hoogste punt in 2020, terwijl de totale marktkapitalisatie is gecrasht tot ongeveer $ 262 miljard.

Wordt Alibaba ondergewaardeerd?

Alibaba heeft een sterke uitverkoop doorgemaakt, omdat beleggers zich zorgen maken over de vrees voor het schrappen van de notering in de VS. Donderdag publiceerde de Securities and Exchange Commission (SEC) een lijst van vijf Chinese aandelen die van de Amerikaanse beurzen zouden kunnen worden verdreven.

Hoewel Alibaba niet in de lijst stond, daalden de aandelen vanwege angst voor wat er daarna zou komen. Toch is BABA vanuit een fundamenteel perspectief een van de meest ondergewaardeerde bedrijven in Wall Street geworden.

Ten eerste groeit het bedrijf nog steeds, ondanks de grote uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd in de VS en China. De jaaromzet in de afgelopen 12 maanden steeg bijvoorbeeld tot meer dan $ 131 miljard van de vorige $ 109 miljard. De kans is groot dat deze trend de komende jaren doorzet.

Alibaba is ook een zeer winstgevend bedrijf. In 2020 bedroeg het nettoresultaat meer dan $ 21 miljard. Het daalde fors tot ongeveer $ 9 miljard. Deze daling komt mede doordat het bedrijf in 2021 gedwongen werd een forse boete te betalen door Chinese toezichthouders. De daling van de winstgevendheid is ook te wijten aan het toenemende toezicht door de regelgevende instanties op Chinese technologiebedrijven.

Ten tweede laat een vergelijking tussen Alibaba en Amazon (NASDAQ: AMZN) een groot gat zien. Ten eerste heeft Amazon een marktkapitalisatie van meer dan $ 1,5 biljoen, terwijl Alibaba wordt gewaardeerd op $ 262 miljard. Toch heeft Alibaba voor een groot deel betere winststatistieken dan Amazon. Het heeft bijvoorbeeld een EBITDA marge van 16%, terwijl Amazon er 12 heeft.

Ten derde handelt Alibaba vanuit waarderingsoogpunt tegen een achterblijvend K/W veelvoud van 26 en een toekomstig cijfer van 12. Dit maakt het daarom aanzienlijk betaalbaarder dan de bredere markt.

Voorspelling van de aandelenkoers van Alibaba

alibaba stock price

De 1-week grafiek laat zien dat de koers van het BABA aandeel zich de afgelopen maanden in een diepe neerwaartse trend bevindt. De aandelen zijn met meer dan 70% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit. Ze zijn erin geslaagd om onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 weken te komen.

Het aandeel is ook onder het 78,6% Fibonacci retracementniveau gecrasht, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) naar het oversoldniveau is gegaan. Daarom zal het aandeel waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op $ 80. Op de lange termijn zullen de aandelen waarschijnlijk terugveren naarmate de vrees voor de notering afneemt.

Ad

Trade eenvoudig als een expert met eToro. Investeer in aandelen zoals Tesla & Apple. Trade onmiddellijk ETF’s zoals FTSE 100 & S&P 500. Inschrijven binnen enkele minuten.

10/10