Bill Smead houdt van huizenbouwers ondanks vrees voor recessie

Door:
op apr 7, 2022
  • Bill Smead legt uit waarom hij optimistisch blijft over de aandelen van huizenbouwers.
  • Zijn kijk op de bouwsector is relevant voor de langetermijnbeleggers.
  • De SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) is dit jaar bijna 30% gedaald.

De SPDR S&P Homebuilders ETF krijgt absoluut de dupe van de huidige macro-economische omgeving, met een daling van bijna 30% voor het hele jaar. Toch heeft Bill Smead een positieve kijk op de huizenbouwers.

Smead is optimistisch over huizenbouwers voor de lange termijn

Smead is het ermee eens dat de kortetermijnomgeving voor huizenbouwers waarschijnlijk uitdagend zal blijven, maar hij blijft optimistisch over de sector als een langetermijnweddenschap. Op CNBC’s “The Exchange” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We hebben in de afgelopen tien tot twaalf jaar enorm onderbouwde huizen gehad. Huizenbouwers kunnen elk huis dat ze hebben gebouwd verkopen, maar problemen met de toeleveringsketen en arbeid zorgden ervoor dat ze niet explodeerden, wat de volgende cyclus van vijf tot tien jaar voor de huizenbouwers verlengt.

Vorige maand rapporteerde de op een na grootste huizenbouwer in de VS, Lennar Corp, een beter dan verwachte winst voor het eerste fiscale kwartaal.

Smead citeert statistieken om zijn mening te ondersteunen

De CIO van Smead Capital Management citeerde statistische cijfers om zijn positieve kijk (vijf tot tien jaar) op de huizenbouwersaandelen te versterken. In een gesprek met Kelly Evans van CNBC voegde hij eraan toe:

“In 1983 waren er 236 miljoen mensen in de VS, we bouwden 627.000 nieuwe huizen. Nu hebben we 334 miljoen mensen. Vorig jaar hebben we 773.000 nieuwe woningen gebouwd. En het marktaandeel van de vijf grootste bouwers verdrievoudigde in die periode.”

Vorige week zei Jacob Manoukian van JPMorgan, het hoofd van de Amerikaanse investeringsstrategie, dat een recessie op korte termijn mogelijk, maar niet waarschijnlijk is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld