DR Horton kondigt overname van Vidler Water Resources aan

Door:
op apr 16, 2022
  • De twee bedrijven hebben een definitieve fusieovereenkomst gesloten voor $ 15,75 per aandeel.
  • Vidler Water Resources bezit een uitgebreide portefeuille van waterrechten in de VS, waar Horton actief is.
  • Na afronding van de deal zullen de gewone aandelen van Vidler Water geen Nasdaq-handelsnotering meer hebben.

De Amerikaanse bouwer, DRhorton Inc ( NYSE: DHI ), kondigde een koopovereenkomst aan waarbij het Vidler Water Resources (NASDAQ: VWTR) overneemt. De twee bedrijven hebben een definitieve fusieovereenkomst gesloten waarbij Horton Vidler Water Resources krijgt voor ongeveer $ 15,75 per aandeel. De deal is een transactie in contanten die een premie van 39% vertegenwoordigt op de boekwaarde van het eigen vermogen van Vidler Water.

Vidler Water Resources bezit een uitgebreide portefeuille van waterrechten en verschillende andere op water gebaseerde activa op de markten van de Verenigde Staten waar Horton actief is en die water nodig hebben voor ontwikkeling. Het zeer bekwame en ervaren management team van Vidler Water staat bekend om het verkrijgen van toegang tot en het ontwikkelen van hoogwaardige water gerelateerde activa, terwijl het zich houdt aan lokale wet- en regelgeving.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Details van de overeenkomst

Volgens de fusieovereenkomst zal Horton, via zijn dochteronderneming, een bod doen om alle uitstaande aandelen van Vidler Water te krijgen voor ongeveer $ 15,75 per aandeel. Zodra het overnamebod met succes is afgerond, zullen Hortons overnamedochter en Vidler fuseren. De resterende aandelen van Vidler zullen worden ingetrokken.

Na het afronden van de deal zullen de gewone aandelen van Vidler Water geen Nasdaq handelsnotering meer hebben. Het totale eigen vermogen van de transactie bedraagt ongeveer $ 291 miljoen, en beide partijen verwachten de overeenkomst in het tweede kwartaal van 2022 af te ronden.

Horton, opgericht in Texas in 1978, is actief in 102 markten in 32 staten in de VS. Het bedrijf houdt zich bezig met de verkoop en bouw van hoogwaardige woningen via zijn uitgebreide merkenportfolio die bestaat uit Emerald Homes, Freedom Homes, Express Homes en natuurlijk DR Horton zelf.

Aan de andere kant is Vidler een bedrijf voor wateropslag en -voorraden met activiteiten en water gerelateerde activa, voornamelijk in de zuidwestelijke regio’s van de VS. Het is haar taak om duurzame waterbronnen te leveren, aan te boren en te ontwikkelen voor gemeenschappen die ze niet hebben.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld