Aandelen van American Campus Communities zijn met 13% gestegen: dit is de reden

Door:
op apr 19, 2022
  • Blackstone koopt American Campus Communities voor $ 12,8 miljard.
  • De cash deal vertaalt zich naar $ 65,47 per aandeel voor ACC aandeelhouders.
  • Het aandeel American Campus Communities is dinsdag met 13% gestegen.

Het aandeel van American Campus Communities Inc ( NYSE: ACC ) steeg dinsdag met 13%. Dit nieuws kwam nadat de Blackstone Group Inc ( NYSE: BX ) had aangekondigd dat ze de studentenhuisvestingsmaatschappij zullen kopen voor ongeveer $ 12,8 miljard, inclusief schulden.

De deal vertaalt zich naar $ 65,47 per aandeel

De overeenkomst vertaalt zich naar $ 65,47 per aandeel voor ACC aandeelhouders. American Campus Communities is de grootste ontwikkelaar, eigenaar en beheerder van studentenhuisvestingsgemeenschappen in de Verenigde Staten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bod van Blackstone vertegenwoordigt een premie van 13,7%, op de prijs waartegen ACC maandag de reguliere sessie afsloot. De Amerikaanse beheermaatschappij voor alternatieve investeringen is van plan om na de afronding van de transactie, American Campus Communities privé te houden.

Het nieuws komt maanden nadat Blackstone ermee instemde om een andere vastgoedbeleggingstrust (REIT), Bluerock Residential, te kopen voor $ 3,60 miljard. BX is dinsdag met ongeveer 4,0% gestegen.

De deal wordt gesloten in het derde kwartaal van 2022

De deal in contanten, zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond, als deze voldoet aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Dit is inclusief goedkeuring van ACC aandeelhouders. In het persbericht zei Bill Bayless, CEO van American Campus Communities, het volgende:

Deze transactie levert een overtuigende, onmiddellijke en zekere waarde op voor onze aandeelhouders en positioneert ACC om ons concurrentievoordeel verder uit te breiden. Terwijl we doorgaan met onze zoektocht om de studentenhuisvestingssector naar nieuwe hoogten te brengen.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst, schortte ACC ook haar driemaandelijkse dividendbetalingen met onmiddellijke ingang op. Vorige week zei Rob Sechan dat Blackstone het aandeel is, dat zal profiteren van de aanhoudende marktvolatiliteit.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld