Overkocht Walmart doorbreekt pivot niveau, overweeg om te kopen op een retracement

Door:
op apr 21, 2022
  • Walmart heeft in één maand 10% gewonnen.
  • Het aandeel handelt boven de belangrijkste weerstand van $ 155 en $ 157.
  • Walmart lijkt overbought en beleggers zouden lager moeten kopen.

Walmart Inc. (NYSE:WMT) heeft in slechts één maand tijd, een indrukwekkende 10% geboekt. We riepen dan ook op tot kopen op een retracement, aangezien het aandeel de belangrijkste weerstand van $ 151 doorbrak. Het aandeel trok zich terug nadat het een hoogtepunt van $ 157 had bereikt, waardoor meer kooptransacties werden gedaan. Het aandeel doorbrak opnieuw het niveau van $ 157 en gaat nu omhoog. Waardoor het momenteel handelt op $ 160,50.

Opmerkelijk nieuws, waaronder een aangekondigde verhoging van het dividend in februari, heeft Walmart een boost gegeven. De laatste tijd dook het nieuws op dat Walmart een deal had gesloten met Plug Power. Deze deal omvatte het leveren van vloeibare groene waterstof.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De brandstof zal de vrachtwagens van Walmart in zijn distributie- en fulfilmentcentra aandrijven. Het aandeel is sterk gestegen sinds het nieuws, dat op 19 april bekend werd gemaakt. Bij de huidige handel handelt Walmart boven een spilgebied van $157, waar het aandeel enige weerstand ondervond. Maar, is het nu tijd om te kopen?

WMT gaat naar nieuwe hoogtepunten, na het breken boven $ 157

Source – TradingView

Technisch gezien bevindt het aandeel Walmart zich in een bullish momentum. Sinds medio februari handelt het op een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Nadat het aandeel boven de spil van $ 157 was uitgekomen, zou het nieuwe hoogtepunten kunnen bereiken.

Desalniettemin, wijst een RSI waarde van 71 op een overbought aandeel. Hoewel dit niet duidt op een onmiddellijke daling, dringen we aan op voorzichtigheid. Het is namelijk mogelijk dat het aandeel terug zou kunnen trekken. Daarom dringen we aan op het kopen van een potentiële retracement, richting de regio tussen $ 151 en $ 157.

Samenvatting

Tenslotte, Walmart is erg bullish en zou de komende dagen hoger kunnen gaan. Het aandeel lijkt echter overkocht en er kan een potentiële retracement plaatsvinden voordat de bullish beweging doorgaat. Beleggers moeten overwegen om de aandelen te kopen op een retracement naar de breakout-zone en het spilniveau.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld