Zal Roku hetzelfde lot ondergaan als Netflix na de bekendmaking van de resultaten?

Door:
op apr 21, 2022
  • Roku maakt op 28 april de Q1 resultaten bekend.
  • Eerdere prognoses wezen op een tragere groei van de inkomsten.
  • Het aandeel bereikte bijna het dieptepunt op $ 109.

Roku Inc. ( NASDAQ:ROKU ) zal op 28 april de resultaten over het eerste kwartaal bekendmaken. De aankondiging komt een week nadat Netflix ( NASDAQ:NFLX ) Wall Street shockeerde met een daling van 200.000 abonnees. Hierdoor zijn d streamingaandelen gedaald, waardoor Roku naar een waardering van $ 109 is geduwd. Gezien de kriebels in de markt, zouden Roku investeerders vooral willen weten wat hen te wachten staat in de winstoproep.

Roku gaf een indicatie voor een langzamere omzetgroei van 33%. Deze informatie was in het aandeel ingeprijsd, wat waarschijnlijk verklaart waarom het aandeel is gedaald. Met recente ervaringen van Netflix, zijn beleggers echter bezorgd dat de prestaties van Roku veel slechter kunnen zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze analyse geeft weer dat het onwaarschijnlijk is dat Roku dezelfde scherpe daling zal optekenen als Netflix. Bij laatstgenoemde was de daling van het aantal abonnees te wijten aan een foute strategie. De daling kwam nadat Netflix zich richtte op het delen van wachtwoorden. Uit deze analyse blijkt dat het daardoor onwaarschijnlijk is dat Roku voor soortgelijke uitdagingen staat. Het is echter vooral belangrijk om op je hoede te zijn, voor het marktrisico voor de streamingsector.

Roku blijft onderdrukt tot Q1 resultaten op 28 april

Source – TradingView

Roku is geconsolideerd op een waardering van ongeveer $ 115. Tegen de prijs van $ 109 handelt Roku iets onder de basislijn. Deze analyse gaat ervan uit dat Roku de komende zeven dagen vóór de resultaten, steun zal vinden bij $ 101.

Na de winstoproep zullen beleggers zeer kritisch zijn over de prestatiecijfers. Als de prestatie aan de verwachtingen voldoet, zou de waardering stijgen naar niveaus tussen $ 120 en $ 125. In het geval dat de resultaten slecht zijn, zou het aandeel crashen op een manier die vergelijkbaar is met Netflix.

Samenvatting

Tenslotte. Roku zal op 28 april de earnings call bekendmaken, tegen de achtergrond van een crashende streamingmarkt. De zachte onderbuik van de streamingindustrie is ontstaan uit het wegvallen van abonnees bij Netflix. Beleggers kunnen vasthouden aan de winstdatum.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld