Zilverprijs zakt voorbij kritisch niveau; waar nu heen?

Door:
op apr 25, 2022
  • De zilverprijs heeft de verliezen van vorige week uitgebreid tot voorbij het cruciale niveau van $ 24,00.
  • $ 24,00 is een stabiele steunzone geweest sinds Rusland eind februari Oekraïne binnenviel.
  • Vooruitzichten van renteverhogingen bleven de aantrekkingskracht van de veilige haven tenietdoen.

De zilverprijs staat al vijf opeenvolgende sessies in het rood, te midden van een sterke Amerikaanse dollar. Het begon de nieuwe door de verliezen van vorige week te verlengen; voor het eerst sinds 25 februari daalde de prijs onder het kritieke niveau van $ 24,00. Inderdaad, sinds Rusland op 24 februari Oekraïne binnen is gevallen, heeft het bovengenoemde niveau gestage steun geboden aan het edelmetaal toen de vraag naar veilige havens steeg.

De vooruitzichten van agressieve renteverhogingen bleven echter de aantrekkingskracht van het edelmetaal als veilige haven tenietdoen. De markt heeft al een tariefverhoging van een half procentpunt ingeprijsd, tijdens de volgende vergadering van de Fed in mei. Bovendien is de kans groter dat de Amerikaanse centrale bank in de loop van het jaar nog agressiever zal zijn in het verhogen van de rente.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vervolgens bleef de US dollar sterker worden, terwijl deze drukte op de zilverprijs. Op het moment van schrijven, stond de dollarindex op $ 101,60. Eerder op maandag heeft het zijn winst uitgebreid tot $ 101,75; het hoogste niveau sinds maart 2020.

Daarnaast reageert de zilverprijs ook op de daling van de Chinese vraag. Zilver is niet alleen een edelmetaal, maar ook een industrieel metaal dat wordt gebruikt in de fabricage- en elektrische subsectoren. Met China als de grootste consument van industriële metalen ter wereld, hebben de aanhoudende COVID-19 lockdowns de vraag naar metalen zoals zilver, koper en ijzererts vergroot. De koperprijs is in zes weken gedaald tot een dieptepunt van $ 4,47 per pond.

Technische prognose van de zilverprijs

De zilverprijs heeft de verliezen van vorige week verlengd; onder de cruciale steunzone van 24.00. Dit is de eerste keer in ongeveer twee maanden tijd. Op de dagelijkse grafiek bevindt het zich onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Op basis van zowel de fundamentele als de technische gegevens, verwacht ik dat het edelmetaal in de loop van de week onder druk zal blijven staan.

Zelfs met de duik, blijft 24.00 een cruciaal niveau om in het oog te houden aankomende week. Op korte termijn verwacht ik dat de zilverprijs rond de 23,71 zal schommelen, aangezien de bulls genoeg vaart krijgen om het bovengenoemde niveau opnieuw te testen. Aan de andere kant, een verdere daling kan ervoor zorgen dat het edelmetaal steun vindt op 23.32.

silver price
silver price
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld