Prijs prognose van ruwe olie: bezorgdheid over de vraag is geen partij voor het krappe aanbod

Door:
op apr 26, 2022
  • De verklaring van de PBOC over haar inspanningen heeft de prijs van ruwe olie opgedreven.
  • De bezorgdheid over de vraag blijft bestaan, omdat beleggers vrezen voor lockdowns
  • Zelfs met de aanhoudende bezorgdheid over de vraag, zijn krappe voorraden nog steeds een drijfveer.

De prijs van ruwe olie is aan het herstellen, nadat deze maandag was gedaald tot het laagste punt in twee weken. Het krappe aanbod bleef de markt stimuleren. Toch, wegen de zorgen over de vraag op de prijzen.

crude oil price
crude oil price

Basisbeginselen

De prijs van ruwe olie heeft steun gevonden in de aankondiging van de PBOC. Hierin wordt benoemd dat ze de economie zullen blijven ondersteunen te midden van de nieuwe COVID-19 golf en de bearish groeivooruitzichten. In de verklaring die dinsdag werd vrijgegeven, heeft de centrale bank gezegd ervoor te zorgen dat de liquiditeit “redelijk ruim” blijft.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de opmerkingen van de PBOC de financiële markten een boost hebben gegeven, wegen de zorgen over de Chinese vraag nog steeds op de markt voor ruwe olie. Beleggers lijken de situatie in Shanghai te gebruiken als een sjabloon voor wat er in Peking zou kunnen gebeuren. De autoriteiten van Peking hebben de inwoners van de regio bevolen, om in de loop van de week drie COVID-19 tests te ondergaan. Dit, in een poging een vergelijkbare situatie met die van Shanghai te voorkomen. De laatste regio zit momenteel in de vierde week van lockdowns; een aspect dat bleef wegen op de prijs van ruwe olie.

Bearish vraag prognoses nemen de zorgen over krappe voorraden echter niet weg. Waardoor de olieprijzen sinds eind februari boven het kritische niveau van $ 100 per vat zijn gestegen. Met dit in gedachten, zal het bovengenoemde niveau een cruciale steunzone blijven. Zelfs met de prijsschommelingen die worden verwacht op de korte termijn.

Prognose van de prijs van ruwe olie

De prijs van ruwe olie is hersteld van de dieptepunten, van afgelopen maandag. Zelfs, nu de zorgen over de Chinese vraag, het opwaartse potentieel ervan afremt. In de vorige sessie bereikten Brent-futures een intraday dieptepunt van 99,63; het laagste niveau in twee weken. Sindsdien is het teruggekaatst boven de cruciale zone van 100 tot 103.06 om 07:07 uur GMT.

Op de dagelijkse grafiek bevindt het zich nog steeds onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Op basis van deze technische indicatoren en de fundamenten, verwacht ik dat de grondstof de rest van de week onderhevig zal zijn aan prijsschommelingen.

Tot slot, op korte termijn zal het waarschijnlijk weerstand blijven vinden langs de 50-daagse EMA op 104,46. Met extra momentum, hebben bulls misschien de kans om de prijs van ruwe olie naar 106,60 te duwen. Wat dan langs de 25-daagse EMA valt. Aan de andere kant, kan het ook terugtrekken naar het laagste punt van maandag op 99,63.

crude oil price
crude oil price
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld