Verkoop Home Depot voor een kans om lager te kopen of na een doorbraak boven $ 300

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur onderzoekt graag hoe bedrijven de uitdagingen oplossen, waarmee de wereld de komende decennia te maken zal krijgen.… lees meer.
on mei 14, 2022
  • Home Depot nadert een weerstand voorafgaand aan de kwartaalresultaten.
  • De retailer handhaaft een robuust dividendrendement.
  • Het aandeel heeft tot nu toe 27% verloren als gevolg van de economische verkrapping.

Na geweldige winsten in 2021, verloor Home Depot, Inc. (NYSE:HD) dit jaar alles opnieuw. Het aandeel deed het slechter dan de S&P 500-index. Het YTD-rendement voor de detailhandelaar in woningverbetering bedraagt minus 27%, slechter dan een rendement van minus 16% van S&P.

De beleidsverstrakking door de Federal Reserve en de toenemende druk op de inkomsten hebben zwaar gewogen op de HD. Terwijl de markt wacht op de kwartaalresultaten van 17 mei, verwachten analisten een winst per aandeel van $3,66. De winst is lager dan de $ 3,86 die in het vergelijkbare kwartaal van 2021 werd gerapporteerd. De lagere verwachting weerspiegelt de zwakke punten in de sector, te midden van aanhoudende problemen met de toeleveringsketen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nu consumenten bezuinigen op discretionaire uitgaven, stappen beleggers momenteel over van sectoraandelen. Home Depot scoort echter sterk op dividenden. In zijn laatste winstrapport verhoogde de retailer zijn kwartaaldividend naar $ 1,90 per aandeel. Het dividendrendement blijft 2,3%, meer dan 1,37% voor de S&P 500. Het is duidelijk dat Home Depot een aanrader is voor langetermijnbeleggers. Maar moet je het nu kopen?

Home Depot wordt geconfronteerd met weerstand bij $ 300

Bron – TradingView

Technisch gezien is de gevestigde weerstand van Home Depot $ 300. Het aandeel trok zich iets terug na het naderen van het niveau. We verwachten dat het aandeel zich zal terugtrekken voor de kwartaalwinst, mogelijk tot de laatste $280 bodem. Een bull case scenario voor het aandeel zal toenemen, als het aandeel boven de $300 sluit. De vooruitzichten zullen deze bull case versterken.

Samenvatting

Home Depot aandelen worden geconfronteerd met weerstand van $ 300. Het aandeel zou eerder kunnen dalen dan de winst. Beleggers moeten nu verkopen en lager kopen als de winst sterk is. Een break boven de $300, zal Home Depot klaarmaken voor een nieuwe bullish run.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money