Moet ik Walmart aandelen verkopen na Q1 resultaten?

Door:
op May 18, 2022
Listen
  • Walmart miste schattingen van Q1 EPS
  • Bank of America heeft een koopadvies voor Walmart
  • De positie van Walmart blijft sterk

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Walmart Inc ( NYSE: WMT ) aandelen zijn meer dan 15% verzwakt nadat het bedrijf slechter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal rapporteerde.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Walmart miste schattingen met Q1 WPA en gaf ook een voorzichtige voorspelling voor het volledige jaar en meldde dat de WPA nu ongeveer 1% lager is.

Bank of America heeft een positieve kijk op Walmart

Copy link to section

Walmart rapporteerde deze dinsdag slechter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal; de totale omzet is op jaarbasis met 2,4% gestegen tot $ 141,6 miljard, terwijl de niet-GAAP winst per aandeel $ 1,30 bedroeg (gemist met $ 0,18).

Het bedrijfsresultaat daalde van $ 5,5 miljard voor Walmart US naar $ 4,5 miljard, terwijl het bedrijfsresultaat voor Walmart International daalde van $ 1,2 miljard naar $ 0,8 miljard. Walmart gaf ook een voorzichtige voorspelling voor het volledige jaar en meldde dat de winst per aandeel nu met ongeveer 1% daalt.

Het management van het bedrijf liet weten niet blij te zijn met de winstprestaties voor het kwartaal en dat ze actie zullen ondernemen, vooral op het gebied van kostenonderhandelingen, personeelsbezetting en prijsstelling. Doug McMillon, CEO van Walmart, zei:

De resultaten waren onverwacht en weerspiegelden de ongewone omgeving. De inflatieniveaus in de VS, met name in voeding en brandstof, zorgden voor meer druk op de margemix en de bedrijfskosten dan verwacht. We passen ons aan en zullen de behoeften van onze klanten voor waarde in evenwicht brengen met de noodzaak om winstgroei voor onze toekomst te realiseren.

Tijdens het kwartaal had Walmart te maken met hoge inflatieniveaus, terwijl internationale drukpunten in verband met de COVID-lockdowns in China ook voor operationele en financiële druk zorgden.

Brett Biggs, CFO van Walmart, zei dat het eerste kwartaal een van de meest uitdagende periodes van de afgelopen jaren was en waarschuwde dat de kosten in verband met voorraad- en brandstofprijzen in de VS ook van invloed zouden zijn op het tweede fiscale kwartaal.

Brett Biggs zei ook dat de positie van Walmart sterk blijft en dat het bedrijfsmodel is gebouwd om tijden als deze te doorstaan, waarin klanten meer realtime keuzes maken.

Het management van het bedrijf zal de prijzen blijven beheren om concurrerende prijsverschillen te behouden en vooruitgang blijven boeken bij het uitvoeren van een langetermijn strategie.

Volgens de Bank of America kan Walmart de kostendruk ten opzichte van kleinere concurrenten verminderen, en daarom heeft Bank of America een koopadvies voor Walmart.

Bank of America heeft een koersdoel van $ 190 voor Walmart aandelen en verwacht in de komende kwartalen betere resultaten.

Technische Analyse

Copy link to section

De aandelenkoers van Walmart is met meer dan 15% gedaald nadat het bedrijf deze dinsdag de resultaten over het eerste kwartaal had gepubliceerd.

Gegevensbron: tradingview.com

Het sterke steunniveau staat op $ 120, en als de prijs eronder daalt, kan het volgende doel $ 100 zijn. Aan de andere kant, als de prijs boven $ 150 weerstand springt, zou dit een teken zijn van om in de aandelen te handelen, en het volgende doel zou $ 160 of zelfs hoger kunnen zijn.

Samenvatting

Copy link to section

Walmart aandelen zijn meer dan 15% verzwakt nadat het bedrijf de resultaten over het eerste kwartaal had bekendgemaakt en een voorzichtige voorspelling voor het volledige jaar had gegeven. Bank of America heeft een koopadvies voor Walmart aandelen en een prijsdoelstelling van $ 190 per aandeel, ondanks het feit dat de WPA voor het eerste kwartaal de schatting niet haalde.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Beurs Detailhandel Wereld