Piper Sandler: AMD aandelen kunnen 40% stijgen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een nieuwsverslaggever bij Invezz, die verslag doet van de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse aandelenmarkten. Wajeeh heeft 5… lees meer.
on mei 18, 2022
  • Piper Sandler upgradet AMD naar overweight met een koersdoel van $140.
  • Analist Harsh Kumar verdedigt zijn bullish call op CNBC's "The Exchange".
  • De aandelen van het halfgeleiderbedrijf sloten dinsdag bijna 9,0% hoger.

De aandelen van Advanced Micro Devices Inc ( NASDAQ: AMD ) sloten dinsdag bijna 9,0% hoger nadat Piper Sandler bullish was geworden over het multinationale semiconductor bedrijf.

Harsh Kumar ziet stijging tot $140 in AMD aandelen

Analist Harsh Kumar heeft AMD vanmorgen geüpgraded naar ‘overwogen’ met een prijsdoel van $ 140, wat vanaf hier een stijging van 40% vertegenwoordigt. Hij verdedigde zijn mening op CNBC’s “The Exchange” en zei:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Onze stelling was dat de pc-verkoop zal vertragen en dat de overname van Xilinx geen wezenlijke impact zou hebben. Maar AMD navigeert met die tegenwind en Xilinx bleek er goed voor te zijn. Bovendien is het aandeel gedaald en wordt het nu verhandeld tegen een voorwaarts veelvoud van slechts 20.

Eerder deze maand rapporteerde het in Californië gevestigde bedrijf marktconforme resultaten voor het fiscale eerste kwartaal en verhoogde het zijn verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel is dit jaar met meer dan 30% gedaald.

AMD is ingedekt tegen macro-tegenwind

De analist van Piper Sandler is het ermee eens dat de vertraging van de consument, aangezien de Amerikaanse centrale bank het monetaire beleid blijft verkrappen, een tegenwind blijft, maar zegt dat AMD redelijk tegen beide is ingedekt.

AMD heeft een grote ommekeer gemaakt in de richting van commerciële pc’s die niet gevoelig zijn voor vertraging in de detailhandel. Ten tweede zal de console business dit jaar een zeer goede groeier zijn. Server activiteiten zijn altijd sterk geweest. En Xilinx is een mooie cap op het aandeel.

Harsh Kumar is nu optimistisch over de halfgeleiderruimte in het algemeen. Sinds vorige week is de VanEck Semiconductor ETF begonnen te herstellen, nu meer dan 10% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van 12 mei.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10