Ad

Analyse: Dogechain wint aan kracht, kan groei van DOGE doorgaan?

Door:
op Aug 18, 2022
Bijgewerkt: Mar 9, 2023
Listen
  • Dogecoin onderscheidt zich in de cryptomarkt met de winst die al een week aanhoudt.
  • Een expert merkt op dat de winst van DOGE te danken is aan de lancering van Dogechain.
  • Dogechain is EVM-compatibele L1 die het DOGE DeFi-hulpprogramma geeft.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De recente crypto-rally vertoont tekenen van vertraging en de bears lijken nu weer de touwtjes in handen te hebben. De meeste cryptocurrencies dalen in waarde; er zijn echter enkele opvallende punten. In het geval van cryptocurrencies op dit moment is Dogecoin (DOGE/USD) die uitzondering. Maar waarom stijgt de originele meme-munt van crypto terwijl anderen falen?

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

CryptoBanter heeft een theorie. In een YouTube-video van gisteren suggereerde de mega-influencer dat Dogecoin de leiding heeft omdat Dogechain – een EVM-compatibele L1 die DOGE DeFi-hulpprogramma geeft – net is gelanceerd. Als zodanig zitten beleggers die slim waren en Dogecoin kochten in de afgelopen week op winst

Degenen die willen deelnemen aan dit nieuwe netwerk hebben DOGE nodig voor gas en al het andere dat ze aan de keten willen doen. Verder speculeert CryptoBanter dat velen DOGE kopen omdat ze in aanmerking willen komen voor de aanstaande Dogechain-airdrop.

Dogechain – een ongekende lancering

Copy link to section

Het mainnet van Dogechain is minder dan een week geleden live gegaan. In die korte tijd heeft het hoogbouwproject de aandacht getrokken met zijn bijna ongelooflijke lanceringsstatistieken.

Gegevens verkregen van de Dogechain-verkenner gaven aan dat er in 5 dagen meer dan 70.000 unieke portefeuilles waren gemaakt. De keten registreert momenteel maar liefst 432.823 transacties per dag.

Voor een keten die nog geen twee weken bestaat, is dit zeer indrukwekkend. Vergelijk dat met het laatste Ethereum-nieuws dat 1,1 miljoen en Polygon’s 2,7 miljoen dagelijkse transacties volgt, en je zult zien waarom Dogechain de aandacht trekt binnen de crypto-ruimte.

Dogechain presteert goed, ondanks de bearmarkt

De uitstekende prestaties van Dogechain komen ondanks de bearmarkt. Hoewel veel projecten die in de bearmarkt zijn gelanceerd, geen grip krijgen, heeft Dogechain uitstekend gepresteerd.

De prestaties van Dogechain komen ondanks het feit dat er geen officiële goedkeuring is ontvangen van het kernontwikkelingsteam van Dogecoin of de Dogecoin Foundation. Veel leden hebben zich formeel gedistantieerd van de “knock-off”-keten en zijn zelfs zo ver gegaan om het een scam te noemen.

Meme-tokens stimuleren de vraag naar Dogechain

Een belangrijk aspect van de Dogechain is het feit dat deze wordt aangedreven door meme-tokens. Dogechain’s gebruik van DOGE als gas voor slimme contracten heeft in de eerste plaats de aandacht getrokken van investeerders in meme-tokens.

Op dit moment bestaan er slechts vier dApps op Dogechain en het zijn allemaal niet-gecontroleerde, gedecentraliseerde uitwisselingen. Deze DEX’s bevatten honderden nieuw uitgebrachte tokens en stellen gebruikers in staat om hun wDOGE in te ruilen voor een poging tot winst.

Net als andere meme-tokens op BNBChain en andere opmerkelijke blockchains, hebben de meme-tokens op Dogechain weinig tot geen nut. Ze bestaan uitsluitend als speculatieve instrumenten voor ‘ontaarding’ met een hoog risico en hoge beloning.

Velen binnen de cryptogemeenschap hadden niet verwacht dat de hype langer dan een paar dagen zou duren. De DEXen op Dogechain genereren echter 24 miljoen dollar aan handelsvolume op een 24-uurs basis, een enorm bedrag voor beurzen die minder dan twee weken oud zijn.

Terwijl meme-tokens momenteel de activiteiten op Dogechain aansturen, zijn sommige geluidsprojecten van plan om zeer binnenkort op Dogechain te debuteren.

Dogechain werkte samen met Frax Finance en QuickSwap, die stablecoins en gecontroleerde DEX’s in de keten zullen inzetten.

Verder heeft Dogechain onlangs een native NFT-marktplaats aangekondigd die de komende dagen live moet gaan, waarbij wDOGE als gas wordt gebruikt.

Dogechain zal ook zijn token vrijgeven. Het DC-token is al vermeld op Coingecko en zal naar verwachting uitzetmogelijkheden en opbrengsten opleveren voor Dogechain-gebruikers. De opkomst van Dogechain zal Dogecoin sterker en functioneler maken.

Dogecoin