AMC lanceert APE, maar meme seizoen is voorbij

Door:
op Aug 22, 2022
Bijgewerkt: Sep 26, 2022
Listen
  • AMC lanceert nieuwe preferente aandelenklasse gelanceerd - genaamd "APE" als knipoog naar meme-investeerders
  • De theaterketen heeft het moeilijk gehad tijdens de pandemie en heeft een schuld van $10 miljard
  • Aandeelhouders weigerden eerder kapitaalverhoging, maar dit komt op hetzelfde neer

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

AMC heeft een nieuwe preferente aandelenklasse gelanceerd – genaamd “APE” in een knipoog naar meme-investeerders

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

APE is vandaag begonnen met handelen.

Deze kapitaalverhoging komt 5 maanden nadat het bedrijf een belang in een goudmijnbedrijf heeft gekocht

Om je geheugen op te frissen, AMC is de bioscoopketen die, naast Gamestop, in januari 2021 in de meme-aandelengekte werd getrokken, toen Reddit-forum WallStreetBets oorlog voerde tegen shortsellers op Wall Street.

Het aandeel vermenigvuldigde zich in die periode van twee weken met 10x van $2 omhoog naar $20, voordat de koers terugkeerde naar $5,50. Toen kwam er een nieuwe ronde van meme-gekte in mei 2021. Deze keer versnelde de prijs helemaal tot $61,34.

Op het moment van schrijven handelt de munt tegen $11, een daling van 40% vanmorgen, toen de koers van APE zweefde.

Wat is APE?

Copy link to section

APE staat voor “AMC Preferred Equity”, waarbij het APE-acroniem een knipoog is naar de particuliere beleggers die het bedrijf op zijn kop hebben gezet, die zichzelf “apen” noemen.

De APE-eenheden werden vorige week verdeeld onder de aandeelhouders van AMC en begonnen vanochtend met de handel. Terwijl ze rondscharrelen om hun evenwichtsprijs te vinden, is de prijs van AMC-aandelen gezakt, naarmate het aandeel verder verwatert – je zou dit min of meer als een aandelensplitsing kunnen zien.

De eerste APE-eenheden werden gratis uitgedeeld aan AMC-aandeelhouders, maar de deponeringen van het bedrijf geven aan dat het bedrijf het recht heeft om in de toekomst meer van de eenheden te verkopen en, van vitaal belang, het heeft geen goedkeuring van de aandeelhouders nodig om dit te doen. Momenteel geautoriseerd om tot 1 miljard APE-eenheden uit te geven, de huidige float is voor iets meer dan de helft van dat aantal.

In werkelijkheid is het APE-initiatief niets meer dan een agressieve marketingpush om te proberen een beroep te doen op de meme-liefhebbers, en een omweg om kapitaal aan te trekken na de pandemie die ervoor zorgde dat theaters in de VS werden gesloten en en AMC onder druk werd gezet.

AMC profiteerde eerder van de hoge meme-waardering om kapitaal aan te trekken, maar een tweede poging werd niet goedgekeurd door de aandeelhouders. Daarom blijft het effect van het drijven van APE-eenheden vrijwel hetzelfde – tot grote ergernis van de aandeelhouders.

Adam Aron, CEO van AMC over de kapitaalverhoging

Wat brengt de toekomst voor AMC?

Copy link to section

Het voorspellen van de toekomstige bewegingen van een meme-voorraad is vergelijkbaar met het vinden van een speld in een hooiberg (en als die hooiberg alle wetten van de fysica tart, aangezien memes de neiging hebben om alle verwachtingen te boven te gaan). Toch is de duik in de koers van het AMC-aandeel nauwelijks een verrassing, aangezien deze verwateringsronde zich afspeelt in een heel ander klimaat dan de vorige kapitaalverhoging.

Voorheen arriveerde de fondsenwerving toen cheques op bankrekeningen vielen, de Fed de vinger op de geldprinter had en de financiële activa alleen maar stegen. Vandaag worden we geconfronteerd met een steeds onheilspellender energiecrisis, een uit de hand gelopen inflatie en een agressieve Fed die alles doet om de economie in toom te houden zonder een recessie te veroorzaken – een vooruitzicht dat steeds verder weg lijkt.

Er is niets dat beleggers zo bezorgd maakt als een naderende recessie en stijgende rentetarieven, dus dat is … geen goed nieuws. AMC rapporteerde aan het einde van het tweede kwartaal meer dan $10 miljard aan schulden en andere verplichtingen. Ook concurrent Cineworld heeft deze week faillissement aangevraagd.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Beurs