Verizon Communications aandelen kopen na recente dip?

Door:
op sep 29, 2022
Listen to this article
  • Verizon verhoogt kwartaaldividend met 2%
  • Het dividendrendement ligt boven de 6% tegen de huidige beurskoers
  • $38 vertegenwoordigt het huidige ondersteuningsniveau

De aandelen van Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) zijn sinds begin juli 2022 verzwakt van $51,77 naar $38,63. De huidige prijs staat op $39,47.

Verizon verhoogde deze maand zijn kwartaaldividend met 2%. Aandelen van dit bedrijf kunnen langetermijnbeleggers een sterk rendement opleveren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verizon verhoogt kwartaaldividend met 2%

Verizon is een groot Amerikaans telecommunicatiebedrijf, momenteel het op een na grootste van het land, net achter AT&T Inc. (NYSE: T).

Hoewel de activiteiten van het bedrijf goed blijven presteren, is de aandelenkoers van Verizon deze week ingestort tot een nieuw dieptepunt in 6 jaar van $38,63.

De huidige aandelenkoers staat op $39,47, wat aantrekkelijk gewaardeerd is op basis van de winst, de prestaties in het tweede kwartaal, de toekomstvooruitzichten en het dividend.

Verizon leverde in het tweede kwartaal uitstekende draadloze volumes, met 430.000 netto-aanwinsten, waaronder 227.000 postpaid-telefoonaanwinsten, waarmee voor het derde opeenvolgende kwartaal de 200.000 netto-aanwinsten voor draadloze telefonie werden overschreden.

Het management van het bedrijf heeft zijn richtlijnen voor het fiscale jaar 2022 bijgewerkt en meldde dat het verwacht dat de omzet van draadloze diensten tussen 8,5% en 9,5% zal groeien, terwijl de winst per aandeel tussen de $5,10 en $5,25 zou moeten liggen (de eerdere verwachting was $5,40-$5,55).

Vorig fiscale jaar verhoogde Verizon zijn totale inkomsten met ongeveer 4%, van $128,29 miljard in het fiscale jaar 2020 tot $133,61 miljard in het fiscale jaar 2021. De situatie met winst was zelfs nog beter en de winst per aandeel steeg van $4,30 in het fiscale jaar 2020 naar $5,32 in het fiscale jaar 2021.

Aangezien het bedrijf redelijk en consistent blijft groeien en naar verwachting ook in de toekomst zo zal blijven groeien, lijkt de huidige prijs erg aantrekkelijk.

Een andere positieve informatie is dat de raad van bestuur deze maand een dividend van $0,652/kwartaalaandeel heeft uitgekeerd, wat een stijging van 2% betekent in vergelijking met een eerder dividend van $0,6400. Het dividend wordt op 1 november betaalbaar gesteld aan de aandeelhouders met een record vanaf 06 oktober 2022.

Het dividendrendement ligt boven de 6% tegen de huidige koers van het aandeel, en voor beleggers die op zoek zijn naar een hoog maar betrouwbaar dividend, met het vooruitzicht op een eencijferige groei in de toekomst, kan dit aandeel een goede keuze zijn.

Het bedrijfsmodel van Verizon is relatief veerkrachtig ten opzichte van recessies, aangezien de vraag naar telefoondiensten niet al te cyclisch is en het bedrijf een sterke cashflow blijft hebben, wat een belangrijk cijfer blijft dat de huidige dividenduitkering ondersteunt.

Verizon aandelen worden momenteel verhandeld op een “meerjarig dieptepunt”, minder dan acht keer de forward P/E, en minder dan vier keer de TTM EBITDA, wat ook bewijst dat Verizon momenteel behoorlijk ondergewaardeerd is.

Technische analyse

De aandelenkoers van Verizon is met meer dan 25% gedaald na het bereiken van het hoogste niveau in 2022 van $55,51 op 21 april, en het risico van verdere daling blijft bestaan.

De prijs beweegt nog steeds onder het voortschrijdend gemiddelde over 10 dagen. Dit geeft aan dat de bodem nog steeds niet is bereikt. Desondanks kunnen aandelen van dit bedrijf een sterk rendement opleveren voor langetermijnbeleggers.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $38, terwijl $46 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder $38 daalt, zou het een “verkopen” -signaal zijn, en ligt de weg naar $35 of zelfs lager vrij. Anderzijds, als de prijs boven $46 springt, kan het volgende doel $50 zijn.

Conclusie

Hoewel de activiteiten van het bedrijf goed blijven presteren, is de aandelenkoers van Verizon deze week ingestort tot een nieuw dieptepunt in 6 jaar van $38,63. Het dividendrendement ligt boven de 6% tegen de huidige aandelenkoers, en dit aandeel kan een goede keuze zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een hoog maar betrouwbaar dividend.