IBEX 35 indexvoorspelling voor oktober 2022

Door:
op Oct 5, 2022
Listen
  • De IBEX 35-index van Spanje is deze dinsdag met 3,14% gestegen
  • Macro-economische gegevens blijven somber beeld schetsen
  • De producentenprijzen in de eurozone stegen met 5,0% op maandbasis

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Europese aandelenmarkten maken vorderingen deze handelsweek omdat de verwachting is dat centrale banken de verkrapping van het monetaire beleid spoedig zouden kunnen vertragen. De belangrijkste reden hiervoor is de vrees dat de wereldwijde rentetarieven een niveau bereiken dat een recessie zou kunnen veroorzaken.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Reserve Bank of Australia verraste de financiële markten door de rente met een bescheiden 25 bp te verhogen, onder de verwachte 50 bps, en was de eerste die het ultra-agressieve monetaire beleid een halt toeroepde. Steve Sosnick, een hoofdstrateeg bij Interactive Brokers, liet weten:

We zien een beetje een ontspanning bij omstandigheden waarin iedereen vorige week in paniek was. Nu is de gedachte dat we de ergste renteverhogingen achter de rug hebben.

De IBEX 35-index van Spanje is deze dinsdag met 3,14% gestegen, maar desondanks blijven de macro-economische gegevens een somber beeld schetsen.

Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie, meldde dinsdag dat de Producer Price Index in augustus met 43,3% joj is gestegen, voornamelijk als gevolg van de voortdurend stijgende energiekosten.

De producentenprijzen in de eurozone stegen maandelijks met 5,0%, terwijl de door Reuters ondervraagde economen een maandelijkse stijging van 4,9% en een jaarlijkse stijging van 43,1% hadden verwacht.

In heel Europa vormt de stijgende inflatie een bedreiging voor de Spaanse economie, ook al verhoogde de Spaanse minister van Economische Zaken, Nadia Calvino, maandag de groeivooruitzichten van het bruto binnenlands product van de regering voor 2022 tot 4,4%, tegen een eerdere verwachting van 4,3%.

De inflatiecijfers suggereren dat de Europese Centrale Bank nog lang niet klaar is met haar inspanningen om de inflatie terug te dringen, en het opwaartse potentieel voor de Spaanse IBEX 35-index blijft beperkt.

Het lot van de economie van het land op korte termijn hangt af van hoe de geopolitieke onzekerheid te midden van de oorlog in Oekraïne, verstoringen van de toeleveringsketen en de stijgende kosten van levensonderhoud kan worden opgevangen.

Technische analyse

Copy link to section

De IBEX 35-index van Spanje is hersteld van het dieptepunt van afgelopen vrijdag en sloot de dag af op 7.696 punten. De prijs is boven het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gestegen. Dit is zeker een positief teken; toch moeten beleggers er rekening mee houden dat het risico van een nieuwe daling nog steeds aanhoudt.

Gegevensbron: tradingview.com

Als de prijs onder het ondersteuningsniveau van 7.500 daalt, kan het volgende doel 7.200 punten zijn. Anderzijds, als de prijs boven de 8.000 punten springt, zou het volgende doel 8.200 punten kunnen zijn.

Conclusie

Copy link to section

De Europese aandelenmarkten maken vorderingen deze handelsweek omdat de verwachting is dat centrale banken de verkrapping van het monetaire beleid spoedig zouden kunnen vertragen. De IBEX 35-index van Spanje is deze dinsdag met 3,14% gestegen, maar desondanks blijven de macro-economische gegevens een somber beeld schetsen.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
IBEX 35 Index Trading Tips