Prijsvoorspelling Amazon-aandelen na resultaten Q3

Door:
op okt 30, 2022
Listen to this article
  • Amazon maakte donderdag derdekwartaalresultaten bekend
  • Het management van het bedrijf heeft de financiële richtlijnen voor het vierde fiscale kwartaal bijgewerkt
  • De groei van Amazon zal naar verwachting vertragen

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) heeft donderdag de resultaten over het derde kwartaal gerapporteerd. Het management van het bedrijf heeft de financiële vooruitzichten voor het vierde fiscale kwartaal bijgewerkt.

De resultaten voor het derde kwartaal misten de schattingen, terwijl de voorspelling van de e-commercegigant voor de groei van de vakantieverkoop veel van de zorgen liet zien die de enorme uitverkoop veroorzaakten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De groei van Amazon zal naar verwachting vertragen

Amazon rapporteerde donderdag na sluiting van de markt de resultaten over het derde kwartaal. De totale omzet is op jaarbasis met 14,7% gestegen tot $127,1 miljard, wat minder was dan verwacht, terwijl de winst per aandeel $0,28 bedroeg (verslaat $0,07).

Het is belangrijk om te zeggen dat Amazon in de eerste negen maanden van 2022 een verlies van $3 miljard heeft opgetekend, vergeleken met $19,04 miljard aan netto-inkomsten in dezelfde periode vorig jaar.

Het management van het bedrijf heeft de financiële vooruitzichten voor het vierde fiscale kwartaal bijgewerkt en meldde dat de totale omzet voor het vierde fiscale kwartaal tussen $140 miljard en $148 miljard zou moeten liggen, tegenover een consensus van $155,37 miljard.

Deze prognose geeft een groeipercentage op jaarbasis van slechts 2-8% aan, en het is duidelijk dat de groei van Amazon de komende kwartalen nog verder zal vertragen.

Groeipercentages met dubbele cijfers behoren waarschijnlijk tot het verleden en we zouden een voortdurende druk kunnen zien op de geconsolideerde operationele marges van Amazon als gevolg van een verliesgevende e-commerce-activiteit, evenals een sterke Amerikaanse dollar . CEO Andy Jassy liet weten:

Er gebeurt duidelijk veel in de macro-economische omgeving. We zullen onze investeringen in evenwicht brengen om meer gestroomlijnd te zijn, zonder onze belangrijkste strategische langetermijninvesteringen in gevaar te brengen.

De conservatieve vooruitzichten van het bedrijf maakten beleggers van streek en de aandelen van Amazon daalden donderdag met meer dan 20% in de handel na sluitingstijd. Gezien de slechte vooruitzichten voor het volgende kwartaal en de hoge verliezen in de eerste negen maanden van het jaar 2022, blijft het risicoprofiel van het aandeel onaantrekkelijk.

Ik denk dat de waardering op korte termijn en in de toekomst verder onder druk zal komen te staan; hoge inflatie zal blijven wegen op de consumentenbestedingen, waar Amazon, als een van ’s werelds grootste e-commercebedrijven, kwetsbaar voor blijft.

Laten we nu eens kijken naar de basisprincipes. Met een marktkapitalisatie van $1,05 biljoen is Amazon niet ondergewaardeerd. Vergeleken met Alibaba Group Holding Ltd (NYSE: BABA) is Amazon duurder op basis van prijs-tot-verkoop.

Volgens de prijs-tot-verkoopverhouding (marktkapitalisatie/opbrengsten) worden Amazon-aandelen verhandeld tegen 2,2, wat bijna twee keer hoger is dan de prijs-tot-verkoopverhouding van Alibaba, die wordt verhandeld tegen een P/S van 1,3.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat JD.com, Inc. (NASDAQ: JD) handelt met minder dan één van de verkopen van dit jaar. Het kopen van de “dip” in het geval van Amazon zou op korte termijn een vergissing kunnen zijn.

$100 vertegenwoordigt het sterke ondersteuningsniveau

Amazon-aandelen zijn sinds 16 augustus 2022 verzwakt van $146,57 naar $97,66. De huidige prijs staat op $103,41. De prijs is ook onder het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gedaald, wat aangeeft dat de bodem nog steeds niet is bereikt.

Gegevensbron: tradingview.com

Het sterke ondersteuningsniveau staat op $100, terwijl $140 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs weer onder de $100 daalt, zou het een “verkopen” -signaal zijn en ligt de weg naar $90 of zelfs lager open. Anderzijds, als de prijs boven $130 stijgt, kan de volgende weerstand bij $150 liggen.

Conclusie

Amazon rapporteerde resultaten over het derde kwartaal die de schattingen niet haalden, en het management van het bedrijf heeft de financiële vooruitzichten voor het vierde fiscale kwartaal bijgewerkt, wat wijst op een groei op jaarbasis van slechts 2-8%. Ik denk dat de waardering op korte termijn en in de toekomst verder onder druk zal komen te staan; hoge inflatie zal blijven wegen op de consumentenbestedingen, waar Amazon, als een van ’s werelds grootste e-commercebedrijven, kwetsbaar voor blijft.