PayPal aandelen kopen na de resultaten over Q3?

Door:
op nov 6, 2022
Listen to this article
  • PayPal maakte deze donderdag derdekwartaalresultaten bekend
  • Het totale betalingsvolume groeide met 14% in Q3
  • PayPal blijft een sterke cashflow hebben

PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL) rapporteerde deze donderdag solide resultaten over het derde kwartaal, maar het management van het bedrijf verlaagde opnieuw de verwachtingen voor de komende kwartalen.

Het totale betalingsvolume groeide met 14% in Q3

PayPal rapporteerde deze donderdag solide resultaten over het derde kwartaal; de totale omzet is op jaarbasis met 10,8% gestegen tot $6,85 miljard, iets boven de verwachtingen. De winst per aandeel bedroeg $1,08 (verslaat $0,12).

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het totale betalingsvolume groeide in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2022 met 14% tot $337 miljard in vergelijking met dezelfde periode in 2021, en het bedrijf voegde 2,9 miljoen nieuwe actieve accounts toe.

Negatieve informatie is dat het management van het bedrijf de verwachtingen voor de komende kwartalen opnieuw heeft verlaagd en heeft gemeld dat de inkomsten en netto nieuwe actieve accounts in 2022 onder de eerdere verwachtingen zouden kunnen dalen.

PayPal verwacht nu tussen de 8 miljoen en 10 miljoen netto nieuwe actieve accounts in het fiscale jaar 2022 ten opzichte van de eerdere verwachting van 10 miljoen, terwijl de omzet 27,53 miljard zou moeten bedragen versus de eerdere vooruitzichten van 27,85 miljard dollar.

Desondanks zei Andrew Jeffrey, analist van Trust Securities, dat hij verwacht dat de inkomsten van PayPal sneller zullen groeien dan die van Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) maar achterblijven bij Visa, Inc. (NYSE: V) en Mastercard Incorporated (NYSE: MA) een groeipercentage van laag tot gemiddeld. Trust Securities-analist Andrew Jeffrey voegde toe:

We denken dat PayPal in de loop van de tijd moeite zal hebben om sneller te groeien dan eComm, gezien het aanzienlijke aandeel buiten Amazon.

Het bedrijfsmodel van PayPal is relatief veerkrachtig ten opzichte van recessies, aangezien de vraag naar betalingsdiensten niet al te cyclisch is.

Het bedrijf heeft nog steeds een sterke cashflow en het is belangrijk om te vermelden dat PayPal in het derde kwartaal $1,77 miljard aan vrije cashflow genereerde op een omzet van $6,85 miljard. Dit komt neer op een vrije kasstroommarge van 26%, wat 7% hoger is dan in het voorgaande kwartaal.

Met een marktkapitalisatie van $85,71 miljard is PayPal redelijk gewaardeerd en vergeleken met Mastercard is PayPal goedkoper op basis van prijs-tot-verkoop.

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie/opbrengsten) worden PayPal-aandelen verhandeld tegen 3,17, wat meerdere malen lager is dan de koers-omzetverhouding van Mastercard, die wordt verhandeld tegen een P/S van 14,15.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Visa dit jaar met meer dan dertien verkopen wordt verhandeld, en zelfs in een zeer onzekere macro- en regelgevingsomgeving kunnen PayPal-aandelen een goede keuze zijn.

Technische analyse

PayPal-aandelen zijn meer dan 60% verzwakt na het bereiken van het hoogste niveau in 2022 van $196,10 op 4 januari. Het risico van verdere daling blijft bestaan.

De prijs is weer onder het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gedaald, wat aangeeft dat de bodem mogelijk nog steeds niet is bereikt.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $70, terwijl $90 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder $70 daalt, zou dit een “verkopen” -signaal zijn en ligt de weg naar $65 open.

Anderzijds, als de prijs boven $90 stijgt, kan het volgende doel de weerstand op $100 zijn.

Overzicht

Deze donderdag rapporteerde PayPal solide resultaten over het derde kwartaal, maar het management van het bedrijf verlaagde opnieuw de verwachtingen voor de komende kwartalen. Het bedrijf heeft nog steeds een sterke cashflow en zelfs in een zeer onzekere macro- en regelgevingsomgeving kunnen aandelen van PayPal een goede keuze zijn.