Aandelen kopen van Deere & Company na de resultaten over het vierde kwartaal?

Door:
op nov 24, 2022
Listen to this article
  • Deere-aandelen bewegen zich de afgelopen weken in een opwaartse trend
  • Het sterke ondersteuningsniveau staat op $400
  • Deere rapporteerde deze woensdag een beter dan verwacht vierde kwartaal

De aandelen van Deere & Company (NYSE: DE) zijn sinds begin oktober 2022 met meer dan 25% gestegen. Het bedrijf rapporteerde deze woensdag een beter dan verwacht vierde kwartaal en verwacht sterke trends in het fiscale jaar 2023.

Deere verwacht sterke trends te zien in het fiscale jaar 2023

Deere & Company produceert wereldwijd verschillende machines en is actief in drie segmenten: landbouw en turf, bouw en bosbouw en financiële dienstverlening.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deere-aandelen zijn de afgelopen handelsweken in een opwaartse trend bewogen en de activiteiten van het bedrijf zijn gedurende het vierde fiscale kwartaal stabiel gebleken.

Deere & Company rapporteerde deze week beter dan verwachte resultaten voor het vierde fiscale kwartaal; de totale omzet is met 39,6% J/J gestegen tot $14,35 miljard, terwijl de GAAP EPS $7,44 bedroeg (verslaat $0,34).

De winst van het bedrijf op grote landbouwmachines is meer dan verdubbeld. Wel is het belangrijk op te merken dat de kwartaalomzet en -winst ook stegen als gevolg van stijgende prijzen en hogere productverzendingen naarmate de knelpunten in de toeleveringsketen voor onderdelen afnamen.

De totale omzet is boven verwachting gestegen (+890 miljoen), en John C. May, CEO van het bedrijf, liet weten dat hij uitkijkt naar opnieuw een sterk jaar in 2023 op basis van positieve landbouwfundamentals en vlootdynamiek, evenals toegenomen investeringen in infrastructuur. John C. May voegde toe:

Deze factoren zullen naar verwachting een gezonde vraag naar onze apparatuur ondersteunen. Tegelijkertijd hebben we vertrouwen in het slimme industriële bedrijfsmodel en ons vermogen om oplossingen te leveren die onze klanten helpen winstgevender, productiever en duurzamer te zijn.

Deere’s activiteiten blijven groeien en het bedrijf heeft opnieuw laten zien dat het in staat is om, zelfs in deze moeilijke tijden, uitstekende resultaten te behalen.

Desondanks moeten potentiële investeerders in gedachten houden dat Deere met een marktkapitalisatie van $132 miljard niet goedkoop is en dat er op dit moment betere investeringsmogelijkheden zijn.

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie/inkomsten) worden de Deere-aandelen verhandeld tegen 2,75, wat hoger is dan de koers-omzetverhouding van Caterpillar Inc (NYSE: CAT), die wordt verhandeld tegen een P/S van 2.28.

Het huidige dividendrendement van 1% lijkt ook niet aantrekkelijk in de huidige economische situatie, waarin de Amerikaanse Federal Reserve agressief blijft optreden.

Deere-aandelen blijven verhandeld in de buurt van recordhoogtes, de boekwaarde per aandeel is ongeveer $67. Als de Amerikaanse aandelenmarkt een significantere correctiefase ingaat, zou de aandelenkoers op veel lagere niveaus kunnen liggen.

Bulls beheersen de prijsbeweging

De aandelenkoers van Deere is de afgelopen weken gestegen en voorlopig beheersen bulls de prijsbeweging.

Technisch gezien zouden de Deere-aandelen in december 2022 boven het huidige prijsniveau kunnen stijgen, vooral als de Federal Reserve aangeeft het tempo van de renteverhogingen te vertragen. Toch moeten potentiële investeerders er rekening mee houden dat Deere-aandelen tegen de huidige prijs niet goedkoop zijn.

Gegevensbron: tradingview.com

Het sterke ondersteuningsniveau staat op $400. Als de prijs onder dit niveau zakt, kan het volgende doel $350 zijn.

Conclusie

Deere & Company rapporteerde deze woensdag een beter dan verwacht vierde kwartaal en verwacht sterke trends in het fiscale jaar 2023. Deere-aandelen zijn sinds begin oktober 2022 met meer dan 25% gestegen, maar beleggers moeten er rekening mee houden dat Deere-aandelen niet goedkoop zijn tegen de huidige prijs.