Is zilver een goede koop in december 2022?

Door:
op Dec 1, 2022
Listen
  • Zilver gaat in november vooruit
  • Beleggers zullen de opmerkingen van de Fed nauwlettend blijven volgen
  • Het belangrijke ondersteuningsniveau staat op $20

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De zilverprijs is sinds begin november 2022 gestegen van $19,10 naar $22,24. De huidige prijs staat op $21,62.

De inflatie begint in de Verenigde Staten signalen van versoepeling af te geven, en daarom hopen beleggers dat de Federal Reserve erop wijst dat het tempo van de renteverhogingen zal vertragen.

De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten verzacht, wat ook een van de redenen is waarom de Amerikaanse centrale bank haar plannen zou kunnen herzien en verlagen.

Het agressieve monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank had de afgelopen maanden een positieve invloed op de Amerikaanse dollar. De belangrijkste oorzaak van de daling van de zilverprijs was de appreciatie van de Amerikaanse dollar.

Hoge rentetarieven hadden een negatieve invloed op de status van zilver als afdekking tegen stijgende inflatie, aangezien ze zich vertaalden in hogere opportuniteitskosten om het niet-renderende actief aan te houden.

De federal funds rate ligt nu tussen de 3,75% en 4%, het hoogste niveau sinds januari 2008, en beleggers zullen elk stukje data dat de beslissing van de Federal Reserve zou kunnen beïnvloeden in de gaten blijven houden.

Als de Fed het tempo van renteverhogingen vertraagt of zelfs monetaire versoepeling aankondigt, zal de Amerikaanse dollar in waarde dalen terwijl de prijs van dit edelmetaal boven de huidige niveaus zal stijgen. Carlo Alberto De Casa, een externe analist bij Kinesis Money, zei:

Over het algemeen verbetert het scenario voor zowel goud als zilver. Goud bevindt zich in een consolidatiefase na de recente winsten en de markten wachten afwachtend op meer duidelijkheid van de Fed.

Beleggers moeten er ook rekening mee houden dat de wereldeconomie wordt geconfronteerd met een recessierisico dat de bedrijfswinsten en de aandelenmarkten kan aantasten. Zilver wordt beschouwd als een veilige haven en beleggers gaan in tijden van recessie meestal naar veilige havens.

Alle ogen gericht op de Amerikaanse Federal Reserve

Degenen die geïnteresseerd zijn in het beleggen in grondstoffen zoals zilver, moeten er rekening mee houden dat ondanks de huidige stijging het risico van een nieuwe daling nog steeds niet voorbij is.

Als de Fed tijdens haar bijeenkomst in december een agressieve houding aanneemt, zal de Amerikaanse dollar sterker worden en zal zilver dalen, waarschijnlijk weer onder het niveau van $20.

De appreciatie van de Amerikaanse dollar heeft een negatieve invloed op zilver, en de prijs van dit edelmetaal zou geen significante sprong maken totdat de Fed haar beleid verschuift van havikachtig naar monetaire verruiming.

Gegevensbron: tradingview.com

Het belangrijke ondersteuningsniveau staat op $20, en als de prijs onder deze ondersteuning daalt, zou dit een stevig “verkoop” -signaal zijn. Het volgende koersdoel zou rond de $18 of zelfs lager kunnen liggen.

Anderzijds, als de prijs boven de $23 stijgt, zou dit een signaal zijn om zilver te verhandelen, en we hebben een open weg naar weerstand bij $25.

Conclusie

De zilverprijs is gestegen van de recente dieptepunten tot onder de $20, en we zouden de komende dagen nog hogere prijzen kunnen zien als de Fed het tempo van de renteverhogingen vertraagt. Als de prijs boven de $23 stijgt, zou dit een signaal zijn om zilver te verhandelen, en ligt de weg open naar de weerstand op $25.