Top 2 aandelen om te kopen en 2 om te vermijden: onderzoeksbureau

Door:
op Feb 7, 2023
Listen
  • Mill Street Research biedt een lijst met de beste aandelen om te kopen en de beste aandelen om te verkopen
  • Het bedrijf is het meest optimistisch over Everest Re Group en Marathon Petroleum
  • Het bedrijf is het meest bearish op Western Digital en First Republic Bank

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Mill Street Research, een onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau, heeft maandag zijn wekelijkse nieuwsbrief uitgebracht. Het rapport bevat koop- en verkoopideeën voor de Russell 1000. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke namen binnen elke categorie.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk dan eerst onze Invezz-podcast met Sam Burns, de marktstrateeg van Mill Street Research.

Koop aandelen van Everest Re Group

Copy link to section

Volgens de kwantitatieve analyse van Mill Street is Everest Re Group Ltd (NYSE: RE) de topaandelen van het bedrijf die zowel bestaande als nieuwe investeerders nu kunnen kopen.

Everest Re is een wereldwijde herverzekerings- en verzekeringsmaatschappij. De verzekeringssector is misschien niet de meest opwindende sector om te bespreken, maar hij heeft goed gepresteerd voor beleggers. Het aandeel van Everest Re Group is het afgelopen jaar met bijna 20% gestegen als gevolg van gunstige marktomstandigheden. De Marsh Global Insurance Market Index laat zien dat de wereldwijde prijzen voor commerciële verzekeringen in het derde kwartaal van 2022 met 6% zijn gestegen, het 20e opeenvolgende kwartaal van prijsstijgingen.

Koop aandelen van Marathon Petroleum

Copy link to section

Het tweede gerangschikte aandeel in de beste koopideeën van Mill Street is Marathon Petroleum Corporation (NYSE: MPC), een stroomafwaarts energiebedrijf met het grootste raffinagesysteem in de VS.

De aandelenprestaties van Marathon over het afgelopen jaar waren zelfs nog indrukwekkender dan die van Everest Re, met een stijging van 44%. Analisten verwachten verdere winsten in 2023 als gevolg van lagere brandstofniveaus, aangezien Marathon zijn raffinagecapaciteit verlaagt van 94% in Q4 2022 tot 88% in Q1 2023.

Lagere brandstofniveaus betekent stijgende prijzen. Barrons citeert BofA Securities-analist Dough Leggate die in januari zei: “Drie weken na het begin van het nieuwe jaar zien we weer wind in de rug voor Amerikaanse raffinaderijen.”

Verkoop aandelen van Western Digital Corporation

Copy link to section

Western Digital Corp (NASDAQ: WDC) is sinds begin 2023 met 35% gestegen als gevolg van berichten over voortschrijdende fusiebesprekingen met Kioxia Holdings. De gecombineerde entiteit zou de NAND-flashmarkt domineren met een marktaandeel van 33%. Dit is niet de eerste keer dat Western Digital en Kioxia in gesprek zijn om te fuseren. Je kunt onze analyse voor 2021 hier lezen.

De kwantitatieve analyse van Mill Street suggereert echter dat de aandelen van Western Digital moeten worden verkocht, aangezien het bedrijf wordt geconfronteerd met een dalende vraag naar computercomponenten en naar verwachting geen winst zal maken in 2023. Bovendien stortte het nettoresultaat van Western Digital voor het kwartaal van september in van $636 miljoen het vorige kwartaal tot $34 miljoen. Beleggers die aandelen van Western Digital houden, moeten niet wachten op bevestiging van een fusieovereenkomst en in plaats daarvan de aandelen verkopen.

Verkoop aandelen van First Republic Bank

Copy link to section

Het op de tweede plaats geplaatste aandeel in Mill Street’s topaandelen om te verkopen is First Republic Bank (NYSE: FRC), een full-service bank- en vermogensbeheerbedrijf dat voornamelijk gevestigd is in New York, Californië, Massachusetts en Florida. Hoewel bankaandelen populair zijn nu de rente stijgt, vormt First Republic Bank geen uitzondering met een winst van bijna 17% sinds het begin van het jaar.

Een brief uit januari 2023 van vermogensbeheerder Giverny Capital bevestigt echter gedeeltelijk de bearish call van Mill Street voor het aandeel (het fonds is een bull voor de lange termijn), althans op korte termijn. Het merkt op dat First Republic in 2022 werd getroffen toen de rente op korte leningen sneller steeg dan de rente op langlopende leningen, terwijl er een recessie werd verwacht.

Om de brief te citeren:

Geld lenen voor een jaar kost meer dan voor 10 jaar. Voor First Republic betekent dit dat het hoge tarieven op depositocertificaten (cd’s) aan klanten betaalt, maar dat geld vervolgens uitleent aan langetermijnleners voor slechts een klein beetje meer rendement. Banken zijn afhankelijk van een gezonde spreiding tussen hun kosten van deposito’s en wat ze verdienen aan leningen.

First Republic Bank Beurs