VIDEO: Is het tijd om Amazon-aandelen te kopen?

Door:
op Feb 20, 2023
Listen
 • Amazon-aandelen zijn 50% gedaald ten opzichte van de hoogste niveaus ooit, 18.000 werknemers ontslagen
 • Ex-werknemer Brittain Ladd analyseert aandelen en mogelijke toekomstige strategiebewegingen op de podcast
 • ChatGPT-integratie, overnames van Target/Costco, het einde van Amazon Fresh en meer komen aan bod

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

We maken allemaal fouten. En ik heb er een gemaakt in september 2021 toen ik Amazon-aandelen kocht voor meer dan $150 per aandeel. Na een aandelen- (en technisch) bloedbad in 2022 , wordt het nu verhandeld voor $96.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Op de Invezz-podcast ontving ik ex-medewerker van Amazon en huidige expert Brittain Ladd om te praten over de vooruitzichten van het aandeel.

Ladd heeft zich uitgesproken over wat volgens hem het fortuin van Amazon zou kunnen verbeteren. Een van de aandachtsgebieden is de fysieke retailkant, waarbij Amazon slechts 2% van de kruideniersmarkt in handen heeft, vergeleken met Wallmart die een aandeel van 25% heeft.

Het initiatief Amazon Go, met de walk-out-technologie, is een mooi stukje innovatie, maar Ladd klaagt dat het niet veel meer is dan een gimmick, die de verkoop niet verhoogt. In plaats daarvan pleit hij voor een agressieve acquisitiestrategie.

Ladd adviseerde oorspronkelijk Amazon om Whole Foods te kopen, maar zegt dat de overname niet aan de verwachtingen heeft voldaan. In plaats daarvan wil hij dat Amazon een zet doet voor een retailer als Target, waardoor het in elke winkel een Whole Foods kan plaatsen.

Hij stelt ook voor om de merken Amazon Fresh en Amazon Go te doden en ze om te dopen tot Whole Foods+ / Whole Foods to Go.

Maar welke invloed heeft dit alles op de aandelen en hoe wordt Amazon nu als investering geplaatst? De onderstaande grafiek laat zien dat, als je even niet goed oplet zoals ik, de rit pijnlijk kan zijn – dit is de aandelenkoers van Amazon sinds ik me heb ingekocht. Au.

Ik wees erop dat Amazon nu handelt tegen een Enterprise-to-EBITDA-ratio van 28, met een gemiddelde van 52 over de periode tussen 2008 en 2022. We hebben ons wat verdiept in deze kant van de dingen, terwijl we ook erkennen dat Amazon echt belangrijk is. zoveel meer dan detailhandel.

De huidige CEO en opvolger van Jeff Bezos, Andy Jassy, werd gekozen voor de rol, deels vanwege zijn daverende succes als leider van de Amazon Web Service (AWS)-kant van het bedrijf gedurende 15 jaar. Het was sinds 2014 elk jaar verantwoordelijk voor meer dan de helft van de winst van Amazon.

Het bezit ook een marktaandeel van 33% in de cloud computing-ruimte, een enorm aantal. Ladd en ik hebben ons hierin verdiept en hoe deze diversificatie de waardering beïnvloedt.

Natuurlijk is macro onvermijdelijk als we het over aandelen hebben, en we moesten dit bespreken met betrekking tot wanneer Amazon zou kunnen presenteren als een potentiële investeringsmogelijkheid. Makkelijker gezegd dan gedaan met betrekking tot markttiming – een kernmantra van langetermijnbeleggingen die ik in het verleden vaak heb besproken.

We hebben dit en meer besproken – inclusief de nieuwste rage, ChatGPT, en hoe Ladd dit wil integreren met Amazon – in de aflevering. Als je een Amazon-investeerder bent, overweegt te kopen of te verkopen, of gewoon ronduit nieuwsgierig bent naar een van de grootste bedrijven ter wereld, dan is het misschien interessant voor jou.

Praat verder op Twitter met @InvezzPortal, @DanniiAshmore. Om Brittain Ladd te volgen, is hij het best te bereiken op LinkedIn via www.linkedin.com/in/brittainladd.

Bedankt voor het luisteren, volg ons & schrijf je hier in:

 • Invezz.com
 • Invezz YouTube
 • Invezz Podcast
 • Invezz Podcast: Spotify
 • Invezz Podcast: Apple
 • Invezz Podcast: Google
 • Invezz Twitter
 • Invezz Facebook
 • Invezz LinkedIn
Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Beurs Video