Elon Musk’s Tesla zou Optimus-robots tegen 2025 op de markt kunnen brengen

Door:
op Apr 25, 2024
Listen
  • Musk stelde dat deze Optimus-robots eind 2024 taken in fabrieken kunnen uitvoeren.
  • In september vorig jaar introduceerde Musk het prototype van Optimus, genaamd Bumblebee.
  • Andere bedrijven, zoals Boston Dynamics en Honda van Hyundai Motor, hebben ook mensachtige robots ontwikkeld.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Elon Musk heeft onlangs aangekondigd dat hij Tesla’s eerste mensachtige robot genaamd ‘Optimus’ zal onthullen, die in 2025 op de markt zal komen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Optimus-functies

Copy link to section

Dit komt in een tijd waarin veel bedrijven rekenen op mensachtige robots om tekorten aan menselijke arbeidskrachten aan te pakken en repetitieve taken uit te voeren in de magazijn-, detailhandel-, logistieke en productie-industrie. Elon Musk verklaarde in een conference call met investeerders dat deze Optimus-robots eind 2024 taken in fabrieken zullen kunnen uitvoeren.

Musk zei ook dat deze robots alledaagse taken kunnen uitvoeren, zoals een ei koken, hurken, dansen, strijken en yoga.

In september vorig jaar introduceerde Musk het prototype van Optimus, genaamd Bumblebee. Musk voorspelde dat de verkoop van robots, afgezien van de gebruikelijke verkoop van EV-auto’s, een groot deel van zijn activiteiten zou kunnen gaan uitmaken.

Musk’s voorspellingen over de verkoop van Tesla-robots hebben eerder aanleiding gegeven tot bezorgdheid, aangezien hij verschillende technologische initiatieven had beloofd, zoals het ‘robotaxi’-netwerk, die niet aan de verwachtingen voldeden. Musk heeft echter alle vertrouwen in deze mensachtige robots, die de expertise van Tesla op het gebied van AI benadrukken.

Andere humanoïde robotondernemingen

Copy link to section

Naast Tesla ontwikkelen ook andere bedrijven, zoals Hyundai Motor’s Boston Dynamics en Honda, al enkele jaren mensachtige robots. Begin dit jaar werkten Nvidia’s startup Figure en Microsoft samen met BMW om humanoïde robots in te zetten in de Amerikaanse fabriek van BMW.

In februari 2024 bracht Figures een video uit waarin zijn 01-robot koffie zet. Vorige week onthulde Boston Dynamics een elektrisch platform voor zijn humanoïde Atlas-robot, die overging van een liggende positie naar naadloos staan en lopen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Tesla Artificial Intelligence Tech