UBS Group boekt robuuste omzet in Q1 FY24 van $2,7 miljard

Door:
op May 7, 2024
Listen
  • Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van $1,8 miljard en een onderliggend PBT van $2,6 miljard.
  • De nettowinst toekomend aan de aandeelhouders bedroeg $1.755 miljoen.
  • De totale inkomsten van UBS bedroegen $2,7 miljard, en de totale onderliggende inkomsten bedroegen $12 miljard.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

UBS Group AG, de Zwitserse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener, heeft op 7 mei 2024 haar kwartaalwinstrapport voor het eerste kwartaal van boekjaar 2024 vrijgegeven.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van $1,8 miljard en een onderliggend PBT van $2,6 miljard, met een groei van 15% in het eerste kwartaal van de onderliggende omzet en een daling van 5% kwartaal-op-kwartaal van de onderliggende bedrijfskosten, resulterend in een aanzienlijk positief operationeel hefboomeffect. De nettowinst toekomend aan de aandeelhouders bedroeg $1.755 miljoen.

De totale inkomsten van UBS bedroegen $2,7 miljard, en de totale onderliggende inkomsten bedroegen $12 miljard. De bedrijfskosten van de Groep daalden dit kwartaal met 11% tot $10.257 miljoen, of met 5% voor het eerste kwartaal op onderliggende basis tot $9.236 miljoen.

De CEO van UBS Group, Sergio P. Ermotti, zegt:

Copy link to section

“Iets meer dan een jaar geleden werd ons gevraagd een cruciale rol te spelen bij het stabiliseren van de Zwitserse en mondiale financiële systemen door de overname van Credit Suisse en we komen onze beloften na. Dit kwartaal markeert de terugkeer naar de gerapporteerde nettowinst en verdere kapitaalgroei – een bewijs van de kracht van onze bedrijfs- en klantenfranchises en ons vermogen om aanzienlijke vooruitgang te boeken bij onze integratieplannen en tegelijkertijd onze financiële middelen actief te optimaliseren.”

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

USD Beurs