AMC-aandelenkoersvoorspelling: pas op voor dit cruciale risico

Door:
op May 9, 2024
Listen
  • AMC Entertainment publiceerde bemoedigende kwartaalresultaten.
  • Het management waarschuwde dat het tweede kwartaal niet goed zal zijn vanwege de staking van vorig jaar.
  • Het grootste risico is dat het bedrijf binnenkort besluit meer geld op te halen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van AMC (NYSE: AMC) zette donderdag zijn vrije val voort nadat het bedrijf een zwakke forward-guidance had uitgegeven. De koers daalde met ruim 6%, waardoor de verliezen sinds het begin van het jaar op ruim 50% uitkwamen. In de afgelopen paar jaar is de marktkapitalisatie van het bedrijf gestegen van ruim $10 miljard naar ongeveer $881 miljoen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De resultaten waren niet zo slecht als verwacht

Copy link to section

Als ik naar de kwartaalresultaten van AMC kijk, ben ik van mening dat de resultaten van het bedrijf niet zo slecht waren als ik had verwacht, gezien hoe zwaar de box office-industrie de laatste tijd is geweest. De totale omzet daalde van $954,4 miljoen in Q1’23 naar $951,4 miljoen in het laatste kwartaal. Dit cijfer lag dicht bij de $1,2 miljard die het in het eerste kwartaal van 2019 verdiende.

De omzet van het bedrijf daalde vanwege de zwakkere opkomst op de Amerikaanse en internationale markten. Het totale bezoekersaantal bedroeg ruim 46,6 miljoen, tegen 47,6 miljoen. Het land werd ook getroffen door de stakingen van vorig jaar.

De andere opmerkelijke gegevens in het rapport zijn dat het bedrijf zijn verlies aanzienlijk heeft beperkt. Het nettoverlies verbeterde met $72 miljoen tot $162,7 miljoen, terwijl het bedrijf zijn operationele kosten bleef verlagen.

De aandelen van AMC crashten omdat het bedrijf zwakkere omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal bood. In zijn verklaring zei Adam Aron, de CEO:

“Hoewel de box office in het tweede kwartaal getroffen zal blijven door de Hollywood-stakingen van 2023, blijven we uitbundig over de komende filmreeks in de tweede helft van 2024 en gedurende 2025.”

Naast sterke films die later dit jaar op de planning staan, is het bedrijf van plan om met meer artiesten samen te werken na het succes van vorig jaar van Taylor Swift’s Eras Tour-film. De eerste act zal Billie Eilish zijn, een van de meest populaire artiesten van dit moment.

AMC heeft ook gewerkt aan het versterken van zijn balans. Het land heeft zijn hoofdschuld sinds januari 2022 met ruim 974 miljoen dollar verlaagd. Hoewel dat tot een aanzienlijke verwatering heeft geleid, geloof ik dat dit vanwege de enorme schuldenlast de juiste keuze was.

Alles bij elkaar genomen geloof ik dat AMC marktaandeel zal blijven winnen in de box office-industrie. En hoewel de films van dit jaar waarschijnlijk niet het succes van Barbie en Oppenheimer zullen evenaren, zullen de films die nog komen miljoenen mensen aantrekken. Zoals gezegd slaagde het er ondanks de uitdagingen in om in het eerste kwartaal ruim 47 miljoen mensen aan te trekken.

Het grootste risico voor AMC-aandelen is dat het waarschijnlijk opnieuw contant geld zal moeten ophalen. Het sloot het kwartaal af met ongeveer $624 miljoen aan contanten en equivalenten, een daling met ongeveer 30%. Als de verliezen aanhouden, zal het zijn financiën moeten aanvullen via een aandelenverhoging.

Het andere grootste risico is dat het bedrijf in 2026 te maken krijgt met looptijden ter waarde van bijna $3 miljard. Als zodanig zal het zijn overtollige contanten waarschijnlijk naar deze looptijden kanaliseren. Ook is het onduidelijk of de plannen van het management om de looptijden van schulden te verlengen zullen lukken. Ik denk dat het in hun belang zal zijn om dat te doen.

AMC-aandelenkoersvoorspelling

Copy link to section

AMC-grafiek van TradingView

In wezen beschikt AMC over verschillende katalysatoren, aangezien het de grootste speler in de sector is. Er bestaat ook een mogelijkheid dat de sector zich later dit jaar zal herstellen.

Technisch gezien is het aandeel onder alle voortschrijdende gemiddelden gebleven, wat een teken is dat de beren de controle hebben. Op de daily chart vormde het een klein double-top patroon op $3,47, wat verklaart waarom het na de winstcijfers een bearish doorbraak maakte. De bovenkant van de double-top bevond zich langs de bovenkant van het dalende kanaal.

Daarom vermoed ik dat de situatie op de korte termijn nog erger zal worden, waardoor de onderkant van het kanaal opnieuw getest zou kunnen worden rond de $2. Op de lange termijn geloof ik echter dat het aandeel ruimte heeft om te herstellen, zoals ik hier schreef.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips