NZD/USD-voorspelling en voorproefje van het RBNZ-rentebesluit

Door:
op May 19, 2024
Listen
  • Het NZD/USD-paar is gestegen naar het hoogste punt sinds 14 maart.
  • De rally vond plaats nadat de VS vorige week zwakke economische cijfers publiceerden.
  • De RBNZ zal deze week haar derde rentebesluit van het jaar publiceren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De NZD/USD- wisselkoers zal deze week in de schijnwerpers staan nu beleggers zich concentreren op het komende rentebesluit van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Het pair maakte deze maand een sterke bull run door en steeg van 0,5852 naar bijna 0,6150, de hoogste swing sinds 14 maart.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

RBNZ-rentebesluit in aantocht

Copy link to section

De NZD/USD steeg vorige week hard nadat de zwakke Amerikaanse economische cijfers leidden tot een duik van de US-dollarindex (DXY). Uit gegevens bleek dat de bouwvergunningen en de start van woningen onder druk bleven staan in een klimaat van hoge rentetarieven.

Uit aanvullende gegevens bleek dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in april tot stilstand kwamen, terwijl de industriële en industriële productie zich in april terugtrokken. In dezelfde maand daalden de totale en de kernconsumptie-inflatie voor het eerst in maanden.

Daarom bevindt de Fed zich in een periode van stagflatie, die wordt gekenmerkt door hoge inflatie en zwakke economische groei. Uit een eerder rapport bleek dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met slechts 1,6% groeide. De bank zou daarom kunnen besluiten de rente dit jaar minstens twee keer te verlagen.

De volgende belangrijke katalysator voor de NZD/USD-wisselkoers zal het komende rentebesluit van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ), gepland voor woensdag, zijn.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op een moment dat de inflatie in Nieuw-Zeeland op een hoog niveau blijft, terwijl de economie uit een diepe duik komt. Uit de meest recente gegevens blijkt dat de consumentenprijsindex (CPI) in het eerste kwartaal is gedaald naar 4,0%, vergeleken met 4,7% in het voorgaande kwartaal. In 2022 bereikte het een piek van 7,3%.

Uit een afzonderlijk rapport bleek dat de economie in het vierde kwartaal met 0,3% kromp, een lichte verbetering ten opzichte van de eerdere daling van 0,6%. Analisten verwachten daarom dat de bank de rente ongewijzigd laat en wijst op een renteverlaging in het vierde kwartaal.

NZD/USD technische analyse

Copy link to section
NZD/USD

NZD/USD-grafiek door TradingView

De dagelijkse grafiek laat zien dat de wisselkoers NZD ten opzichte van de USD de afgelopen weken een sterke bull run heeft doorgemaakt. Het passeerde onlangs het cruciale weerstandsniveau op 0.6080, zijn hoogste swing op 10 april.

Het pair heeft de 50-daagse en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA) omgedraaid, een positief teken. Het is ook boven de eerste weerstand van het Woodie-draaipunt gestegen.

De Relative Strength Index (RSI) en de Relative Vigor Index (RVI) zijn allemaal naar hun hoogste niveau in maanden gesprongen. Daarom zal het pair waarschijnlijk het eerste Woodie-draaipunt opnieuw testen op 0.6157 en zich vervolgens terugtrekken naar de support op 0.6080 na het RBNZ-besluit. Deze prestatie staat bekend als een break-and-retest-patroon.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

NZD USD Forex Trading Tips